Fotbal international

Alexis Sanchez, salariu istoric în Premier League! Pogba se revoltă

Alexis Sanchez a fost transferat de Manchester United de la Arsenal. Chilianul a fost convins cu cel mai mare salariu din istoria Premier League, 567.000 de euro săptămânal.
23.01.2018 | 10:44
Alexis Sanchez salariu istoric in Premier League Pogba se revolta
ADVERTISEMENT

Manchester United plăteşte cele mai mari salarii din Premier League. “Diavolii roşii” au reuşit să îşi întărească ofensiva prin transferul lui Alexis Sanchez, unul dintre starurile Premier League, care a avut evoluţii excelente la Arsenal.

Intrat în ultimele 6 luni de contract cu “tunarii” şi fără a avea vreo intenţie de a semna prelungirea, oficialii lui Arsenal au fost forţaţi să îl dea şi l-au luat în schimbul său pe Mkhitaryan plus o sumă de bani. Manchester United şi Manchester City s-au bătut pentru Alexis, însă în cele din urmă “diavolii” au avut câştig de cauză. 

ADVERTISEMENT

Pogba a cerut dublarea salariului 

Salariul a fost principalul argument al oficialilor de pe Old Trafford. Alexis Sanchez are cel mai mare salariu din istoria fotbalului britanic: 568.000 de euro saptămânal, aproximativ 30 de milioane de euro pe an. 

Al doilea salariu din Premier League este cel al lui Paul Pogba, la mare distanţă de Alexis, cu un salariu de aproximativ 300.000 de euro săptămânal. Podiumul este completat de atacantul lui United, Romelu Lukaku, cu 280.000 de euro. Conform presei britanice, după ce a aflat salariul lui Sanchez, Paul Pogba s-a revoltat în faţa şefilor şi a cerut să îi fie dublat salariul. 

ADVERTISEMENT

De altfel, primele 4 salarii din Premier League sunt plătite de Manchester United: Alexis Sanchez, Paul Pogba, Romelu Lukaku şi Zlatan Ibrahimovic. Surpriza este că cel mai bun jucător al liderului Manchester City, Kun Aguero, câştigă 250.000 de euro săptămânal, nici măcar jumătate din cât câştigă Alexis. 

Topul salariilor din Premier League (săptămânal):