Life

Alimentele care provoacă somnolență. Trebuie să ai grijă când le consumi

Alimentele care provoacă somnolență. Trebuie să ai grijă atunci când le consumi, la fiecare masă. Acestea ne fac să ne fie somn.
21.11.2023 | 21:13
Alimentele care provoaca somnolenta Trebuie sa ai grija cand le consumi
Alimentele care provoacă somnolență. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Alimentele care provoacă somnolență. Trebuie să ai grijă atunci când le consumi. Despre ce alimente este vorba.

Alimentele care provoacă somnolență

Sunt multe tipuri de alimente care ne produc somnul. După masă, dacă avem probleme cu somnolența, atunci trebuie să știm că acest aspect poate fi din cauza alimentelor.

ADVERTISEMENT

Consumul excesiv de carbohidrați rafinați, în special în absența altor nutrienți, poate contribui la starea de somnolență.

Carbohidrații rafinați sunt carbohidrați care au fost prelucrați și îndepărtate de învelișurile lor naturale, fibre și unele nutrienți esențiali.

ADVERTISEMENT

Exemple mai concrete din viața de zi cu zi ar fi: produsele de patiserie, pastele și cerealele rafinate. Și alimentele aparent inofensive cum ar fi mierea pot produce somnolență după masă.

Orezul și bomboanele sunt și ele alimente care ne pot face să ne fie somn.

Ce alimente ne mai pot face să ne fie somn. Unele sunt surprinzătoare

Triptofanul este un aminoacid esențial care poate juca un rol în promovarea somnului. Triptofanul este precursorul serotoninei, un neurotransmițător asociat cu starea de bine și reglarea somnului.

ADVERTISEMENT

Consumul de alimente bogate în triptofan poate contribui la creșterea nivelurilor de serotonină și, în final, la inducerea somnului. Curcanul și puiul sunt unele dintre alimentele care ne fac să ne fie somn.

Este cunoscut pentru conținutul ridicat de triptofan, ceea ce poate explica sentimentul de somnolență după o masă copioasă.

ADVERTISEMENT

Laptele conține triptofan și poate fi asociat cu o senzație de liniște și somnolență. Și albușul de ou conține această substanță.

Semințele de dovleac, semințele de susan, semințele de floarea soarelui sunt și ele unele dintre alimentele care te fac să îți fie somn.

Bananele conțin triptofan, precum și vitamina B6, care ajută la conversia triptofanului în serotonină. Migdalele, nucile și semințele de dovleac conțin triptofan și pot fi incluse în dietă pentru a susține starea de repaus.

ADVERTISEMENT