Mihail Pautov a dezvăluit care este alimentul ieftin, plin elemente nutritive, ce poate fi consumat cu încredere. Poate fi consumat mai ales de acele persoane care își doresc să și crească masa musculară.
Alimentul ieftin recomandat de Mihail Pautov este oul. Un singur ou fiert reprezintă 8% din valoarea zilnică de vitamina A, 6% din valoarea zilnică de acid folic, 14% din valoarea zilnică de acid pantotenic, 23% din valoarea zilnică de vitamina B12, 20% din valoarea zilnică de riboflavină, 7% din valoarea zilnică de fosfor și 28% din valoarea zilnică de seleniu.
Pe de altă parte, ouăle sunt bogate în vitamina D, E, B6, calciu şi zinc. Acest alimente reprezintă o sursă importantă de proteine de calitate, necesare pentru rezistența musculară și repararea țesuturilor.
Un ou conține în jur 6,3 grame de proteine, chiar și toţi cei nouă aminoacizi esențiali. „Beneficiile cele mai mari sunt atunci când mâncăm oul întreg. În toate studiile arată avantaje clare faţă de consumul doar de proteine din albuş cu toate că şi acelea sunt super de calitate şi sunt o sursă bună de proteine.
Totuşi, are sens să îţi faci ceea ce îşi fac foarte mulţi culturiştii îşi fac, de exemplu o omletă din 3 ouă peste care adaugă 3 sau 4 albuşuri, pentru a creşte nivelul de proteine pe care le mănâncă.
În general, noi, cu toţii, ar trebui să mâncăm mai multe proteine. Atenţie, referitor la proteine un ou are medie şi 6 g de proteine şi undeva la 40% din proteine sunt în albuş undeva la 60% din proteine sunt în gălbenuş. Proteinele din albuş par să fie super de calitate”, a explicat Dr. Mihail Pautov, într-un videoclip pe Instagram.
Este important de știut că, deși ouăle sunt bogate în colesterol, unul singur având în compoziție 186 mg, consumul nu afectează și nivelul colesterolului din sânge. Zilnic, ficatul produce colesterol, iar atunci când este consumat, organul se reglează astfel încât să producă mai puțin, notează VeryWellFit.
În plus, ouăle ajută la creșterea masei musculare, a adăugat doctorul Mihai Pautov. „Sunt câteva studii care arată digerabilitatea şi absorbţia de proteine din zer de lapte comparativ cu protein din albuşul de ou şi dacă a zer de lapte este undeva la 70%, proteinele din albuşul de ou depăşesc 90%.
Aminoacizii care sunt conţinuţi în albuşuri de ou pare să fie fix aceia care stimulează sinteza de proteine din fibre musculare şi pare să fie cea mai bună sursă de proteină pentru cineva care vrea să pună masă musculară”.