Life

Consumul mare de ouă crește sau nu colesterolul? Câte se pot mânca într-o săptămână

Mâncatul unui număr mare de ouă duce la un colesterol mărit sau nu? Câte ouă se pot consuma, de fapt, într-o săptămână.
17.04.2024 | 23:20
Consumul mare de oua creste sau nu colesterolul Cate se pot manca intro saptamana
Mâncatul unui număr mare de ouă duce la un colesterol mărit sau nu? Câte ouă se pot consuma, de fapt, într-o săptămână. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Consumul mare de ouă crește sau nu colesterolul? Câte se pot mânca într-o săptămână. Ce arată datele și specialiștii despre acest aliment care nu lipsește din niciun frigider și care se folosește la multe preparate culinare, în special deserturi.

Mâncatul unui număr mare de ouă duce la un colesterol mărit sau nu? Câte ouă se pot consuma, de fapt, într-o săptămână

Mâncatul unui număr mare de ouă duce la un colesterol mărit sau nu? Câte ouă se pot consuma, de fapt, într-o săptămână. Ei bine, experții au elucidat misterul legat de acest produs care reprezintă o sursă importantă de calciu, proteine și vitamine.

ADVERTISEMENT

Un studiu realizat recent arată că, românii consumă, în medie, cel puţin 13 sau 14 ouă pe lună. Legat de numărul de ouă pe care o persoană le poate mânca într-o zi părerile sunt împărțite. Mulți specialiști spun că nu este deloc riscant dacă ai 3-4 ouă în farfurie.

Pe de altă parte, sunt nutriționiști care sunt de părere că ouăle trebuie consumate mai rar, de 2-3 ori pe săptămână. Când vine vorba de consumul pentru o săptămână experții recomandă să nu se depășească 5 ouă.

ADVERTISEMENT

În caz contrar oamenii vor avea probleme cu colesterolul care va crește considerabil. În cazul copiilor se poate atinge numărul maxim de 6 ouă pe săptămână, însă depinde foarte mult de fiecare persoană în parte.

Mai mult decât atât, nu se recomandă consumul pe termen lung pentru că este unul dintre alimentele cu cel mai ridicat nivel de colesterol. Are aproximativ 220 de miligrame de colesterol, aspect care poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi ateroscleroza.

ADVERTISEMENT

Oul, un aliment complet. Ce crede doctorul Mihail Pautov

Oul este văzut ca un aliment complet de doctorul Mihail Pautov. Prezentatorul de la Antena 1 a făcut un experiment după ce a ținut fasting timp de 12 ore. După acest interval a consumat ouă pe stomacul gol pentru a vedea cum îi este influențată glicemia.

„Oul este cel mai nutritiv aliment de pe pământ. Are 6 grame de proteine și 5 grame de grăsimi sănătoase. Oul ne crește colesterolul bun, ne scade trigliceridele, are toți aminoacizii esențiali în proporția corectă. 

ADVERTISEMENT

Într-un singur ou avem toți nutrienții necesari pentru a transforma o singură celulă într-un pui întreg și viu. Este un super aliment, inclusiv pentru diabetici, care te hrănește mai mult decât orice alt aliment. 

Îți aduce un plus de sănătate, un plus de sațietate și este mereu o super opțiune pentru mic dejun, dar nu numai”, spune medicul Mihail Pautov într-o filmare de pe contul de TikTok, notează radiodcnews.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: