Alina Mungiu Pippidi, avertisment pentru întreaga scenă politică! „Generalii vor avea alegerile prezidențiale în mână. Îi arată pisica lui Iohannis de săptămâni întregi”

Alexandru Năstase   
în HotNews
19/06/2019, 12:47
Alina Mungiu Pippidi, avertisment pentru întreaga scenă politică! „Generalii vor avea alegerile prezidențiale în mână. Îi arată pisica lui Iohannis de săptămâni întregi”
Alina Mungiu Pippidi crede că serviciile secrete vor alege președintele. Sursa foto - facebook

Politologul Alina Mungiu Pippidi a lansat un avertisment pentru întreaga scenă politică! Aceasta a subliniat rolul foarte mare pe care îl au serviciile secrete în politica românească și a ținut să precizeze că ele vor decide totul privind alegerile prezidențiale. Pippidi crede că generalii se joacă acum cu președinte Iohannis prin a ridica tot felul de posibili contracandidați, dar e posibil să existe și divergențe.

Alina Mungiu Pippidi, avertisment pentru întreaga scenă politică!

“Generalii vor avea alegerile prezidențiale în mână. Ei vor hotărî dacă îl lasă numai pe Iohannis sau îi arată pisica cum o fac de săptămâni întregi. Și îi spun, uite Cioloș, uite Kovesi. Nu ești chiar așa de liniștit cum îți poți imagina”, a declarat Alina Mungiu-Pippidi, în emisiunea “Dosar de Politician” de pe B1TV atunci când a fost chestionată despre alegerile prezidențiale.

Alina Mungiu Pippidi a indicat şi felul în care decurg lucrurile. Astfel, politologul a explicat că serviciile secrete i-au arătat lui Iohannis cum controlează jocurile încă de la începutul mandatului odată cu dosarul penal deschis consilierului prezidențial George Scutaru. “Eu știu dacă Iohannis e 100% dependent de servicii, dacă era 100% dependent la început mai trebuia domnul Scutaru umflat din săptămâna trei și băgat la închisoare?

Alina Mungiu Pippidi, avertisment pentru întreaga scenă politică! Alina Mungiu
Alina Mungi Pippidi a tras un semnal de alarmă asupra alegerilor prezidențiale. Sursa foto – facebook

Cine decide președintele în România?

Domnul Scutaru a fost clarificat de serviciile secrete, ei l-au lăsat pe Iohannis să îl angajeze pe postura de consilier de securitate națională. Serviciile prin acea mișcare l-au avut la mână pe noul președinte Klaus Iohannis, pe care l-am avertizat că George Scutaru e vulnerabil”, a mai Alina Mungiu-Pippidi despre felul în care lucrează serviciile secrete.

Deocamdată nu există o dată clară a alegerilor prezidențiale în România, dar cel mai probabil acestea vor avea loc pe final de an. La ultimul scrutin, Klaus Iohannis l-a învins în turul 2 pr victor Ponta și a devenit președinte.

Închide ×