News

Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2021. Anunțul ministrului Raluca Turcan

29.12.2020 | 15:20
Alocatiile copiilor vor creste de la 1 ianuarie 2021 Anuntul ministrului Raluca Turcan
ADVERTISEMENT

Anul 2021 începe cu vești bune pentru cei mici. Alocațiile copiilor vor crește de la 1 ianuarie 2021. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan, cea care a precizat și procentul majorării.

După ce într-o primă fază s-a spus că alocațiile vor crește în două tranșe: cu 10% de la 1 ianuarie și cu 10% de la 1 august, noul ministru al Muncii a venit cu clarificări.

ADVERTISEMENT

Raluca Turcan a anunțat că alocațiile copiilor se vor majora cu 20%, de la 1 ianuarie, iar sumele sunt prevăzute în bugetul viitor pregătit de noul Guvern condus de Florin Cîțu.

Alocațiile pentru copii se majorează de la 1 ianuarie. Anunțul ministrului Muncii, Raluca Turcan

Noul an 2021 vine cu majorări de venituri. Astfel, alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie cu 20%. Știrea, care apăruse inițial ca fiind incertă, a fost confirmată în cursul acestei zile chiar de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

ADVERTISEMENT

Potrivit Realitatea Plus, decizia schimbării procentului de majorare, de la 10 la 20 s-a luat chiar marți dimineața. Asta înseamnă că nu va mai exista o alta majorare a alocației pentru copii în vară.

Mai exact, vorbim despre o singură majorare la 1 ianuarie, fără a mai fi urmata de o alta în luna august a anului viitor, asa cum se preconiza inițial și asta pentru că OUG care stipulează acest lucru prevede ca alocațiile să fie majorate cu 20% din ianuarie, odată ce cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis va ajunge în Parlament.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că alocațiile copiilor vor crește cu 20%, de la 1 ianuarie, iar sumele sunt prevăzute. Turcan a comentat astfel scenariul potrivit căruia majorarea ar urma să fie făcută în 2 etape, de câte 10%, de la 1 ianuarie și, respectiv, 1 august.

”Suntem în momentul de față pe OUG care prevede majorarea alocațiilor cu 20% și eu cred că vor crește cu 20% de la 1 ianuarie. Banii sunt prevăzuți”, a precizat ministrul Muncii, conform postului de știri citat.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu pensiile

Pe de altă parte, aceeași Raluca Turcan a evitat însă să precizeze dacă și majorarea pensiilor se va face potrivit graficului stabilit, sau va fi amânată pentru luna septembrie.

În urmă cu o zi, s-a decis ca salariul minim pe economie să fie majorat la 2300 de lei. Este variantă pe care Guvernul o agrează în acest moment şi pentru care va da o ordonanţă de urgenţă miercuri, în ședința Executivului.

ADVERTISEMENT