News

Amenzi uriașe pentru companiile de telefonie mobilă, din cauza RO-ALERT. Anunțul MAI

20.04.2019 | 12:50
Amenzi uriase pentru companiile de telefonie mobila din cauza ROALERT Anuntul MAI

Amenzi imense pentru cei care vând telefoane care nu au sistemul RO-ALERT! Operatorii economici și companiile de telefonie mobilă riscă să plătească amenzi de 100 de mii de lei dacă mesajele trimise prin RO-ALERT nu ajung la cetățeni. Ministerul de Interne dorește să dea o Ordonanță de Urgență care să-i oblige pe cei care vând telefoane mobile incompatibile să le dea jos de pe rafturi în următoarele 3 luni de la intrarea legii în vigoare.

RO-ALERT aduce probleme companiilor de telefonie mobilă! Ar putea primi amenzi imense!

Operatorii economici, alături de companiile de telefonie mobilă, ristă să primească amenzi ursturătoare de 100 de mii de lei dacă mesajele trimise din cadrul sistemului RO-ALERT nu ajung la cetățeni. MAI dorește să dea o Ordonanță de Urgență prin care să-i oblige pe cei care vând telefoane mobile incompatibile cu sistemul să își epuizeze stocurile în mai puțin de 3 luni de la intrarea în vigoare a legii.

La momentul actual, nu toate mobilele pot recepționa mesajele RO-ALERT. Lista telefoanelor compatibile cu sistemul RO-ALERT este pe site-ul lor oficial. Acolo pot fi găsiți și pașii necesari pentru a seta recepția mesajelor de tip Cell Broadcast.

Amezi usturătoare pentru companiile de telefonie mobilă, din cauza RO-ALERT
Amezi usturătoare pentru companiile de telefonie mobilă, din cauza RO-ALERT

Amenzi între 35-75 de mii pentru cei care vând telefoane care nu au activată funcția mesajelor RO-ALERT

“Au apărut unii care au spus că nu au primit. E posibil pentru că nu erau în aceeaşi zonă şi mesajul nu le era destinat sau telefonul respectiv nu era activat.

Când se face comanda pentru import a unui anumit tip de telefoane, se va cere ca ele să aibă sistemul preactivat, că ele să nu ajungă în mâna unei persoane care nu ştie cum se face”.