Sporturi

Ana Bogdan, în revenire de formă! Victorie importantă în fața lui Alize Cornet

29.04.2019 | 21:17
Ana Bogdan in revenire de forma Victorie importanta in fata lui Alize Cornet

Ana Bogdan a reușit o victorie importantă în primul tur al turneului de la Rabat, din Maroc, în fața franțuzoaicei Alize Cornet. Românca, numărul 132 WTA, s-a impus destul de clar în fața lui Cornet, aflată pe locul 54 mondial. Bogdan s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-3, în 87 de minute și merge mai departe în turul doi.

Ana Bogdan a reușit să treacă de Alize Cornet

Bogdan nu i-a dat nicio șansă frațuzoaicei, sportivă mult mai bine cotată în clasamentul WTA. Românca a reușit trei break-uri în fața franțuzoaicei în primul set, încheiat în 44 de minute. Al doilea set câștigat de Bogdan a fost încheiat cu un minut mai repede și cu 2 break-uri de partea Anei Bogdan. În turul secund, Ana Bogdan ar putea să întâlnească pe Johanna Konta, cap de serie numărul 7 și numărul 47 WTA. Australianca o va înfrunta marți, în primul tur de la turneul marocan pe chinezoaica Yafan Wang.

Victoria lui Bogdan vine în contextul în care celelalte două românce prezente în calificările de la Rabat, Monica Niculescu și Irina Bara, au ratat calificarea pe tabloul principal. Niculescu a acuzat o accidentare și a abandonat la scorul de 4-4 în primul set cu Olga Danilovic.

Ana Bogdan, victorie importantă în fața lui Alize Cornet

Ana Bogdan ar fi putut să o întâlnească pe Cornet și la Fed Cup

Interesant este că Ana Bogdan și Alize Cornet ar fi putut să se întâlnească și în semifinala de Fed Cup. Bogdan a fost convocată la meciul cu Cehia de la Ostrava, dar din cauza eclipsei de formă în care s-a aflat, a ratat lotul pentru duelul de la Rouen. De partea cealaltă, Alize Cornet a fost în lotul Franței pentru meciul de Fed Cup contra României, dar nu a jucat deloc întrucât antrenorul le-a preferat pe Caroline Garcia, Kiki Mladenovic și Pauline Parmentier, în timp ce la dublu Franța a jucat în formula Mladenovic – Garcia.

Revenind la Ana Bogdan, sportiva originară din Sinaia a avut un început de 2019 extrem de slab, care a adus-o până pe locul 150 mondial! Cu toate acestea, Bogdan a adunat primele trei victorii din acest an în aprilie și a început, ușor-ușor, să urce din nou în clasamentul WTA.

Tags: