Fotbal international

Anchetă după transferul lui Griezmann la Barcelona! Federația Spaniolă trece la fapte, iar Atletico se poate alege cu o sumă uriașă

20.07.2019 | 20:51
Ancheta dupa transferul lui Griezmann la Barcelona Federatia Spaniola trece la fapte iar Atletico se poate alege cu o suma uriasa

Federația Spaniolă de Fotbal a deschis o anchetă cu privire la modul în care s-a făcut transferul lui Antoine Griezmann la Barcelona, catalanii achitând o clauză de reziliere în valoare de 120 de milioane de euro în schimbul său. 

Anchetă după transferul lui Griezmann la Barcelona!

Totuși, chiar dacă aceasta era clauza noului contract al jucătorului, șefii lui Atletico o acuză pe Barcelona că s-ar fi înțeles cu Griezmann înainte ca această sumă să fie scăzută, iar catalanii ar trebui să achite precedenta clauză, în valoare de 200 de milioane de euro. Astfel, madrilenii așteaptă acum diferența de 80 de milioane de euro, iar Federația va stabili dacă au sau nu dreptate. Singurul mod prin care Atletico poate ieși învingătoare din acest proces este ca Griezmann să fi avut un pre-contract semnat cu Barcelona înainte ca acea clauză să-i fie scăzută, însă șansele sunt minime.

În ciuda scandalului dintre cele două cluburi, Griezmann a avut doar cuvinte de laudă pentru ambele echipe la prezentarea sa oficială la Barcelona: „Vreau să le mulțumesc celor de la Real Sociedad, care mi-au oferit primul meu contract de profesionist. De asemenea, celor de la Atletico, lui Cholo, tuturor foștilor mei colegi. M-au ajutat să devin un jucător important pentru clubul, dar și pentru țara mea.

Griezmann va purta numarul 17
Griezmann va purta numarul 17

La Barcelona vreau să ies din zona de confort. E un club uriaș și vreau să fiu un jucător important în primul 11. Vreau să câștig La Liga, Cupa Regelui și Liga Campionilor.Cel mai mult mă bucur că voi juca în aceeași echipă cu Messi. Va fi o legendă pentru copii mei, pentru copiii copiilor mei. E o mândrie să joc alături de el. Nu mi-a fost ușor să mă despart de Atletico. Am dat totul pentru acel club până la final. Nu am decât admirație și respect pentru Atleti” – a spus Griezmann la prezentarea sa oficială.