Sport

Oficial: CFR Cluj a anunțat despărțirea de Alin Minteuan! „Îți mulțumim pentru toată munca depusă”

CFR Cluj a anunțat oficial despărțirea de Alin Minteuan, fostul antrenor secund care nu a mai fost dorit de Andrea Mandolrini ân staff-ul său.
30.06.2023 | 13:48
Oficial CFR Cluj a anuntat despartirea de Alin Minteuan Iti multumim pentru toata munca depusa
CFR Cluj a anunțat oficial despărțirea de Alin Minteuan. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
30-06-2023
10:54

CFR Cluj a anunțat oficial despărțirea de Alin Minteuan

Printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului, CFR Cluj a anunțat oficial despărțirea de Alin Minteuan, fostul antrenor secund care nu a mai fost dorit de noul tehnician Andrea Mandorlini în staff-ul său.

„Mulțumim pentru tot, Alin Minteuan!

Clubul CFR 1907 Cluj anunță încetarea colaborării cu antrenorul secund Alin Minteuan, al cărui contract a ajuns astăzi la final. Îți mulțumim, Alin, pentru toată munca depusă atât ca jucător, cât și ca antrenor secund al CFR Cluj și, implicit, pentru cele două decenii petrecute în mijlocul familiei noastre!”, este anunțul făcut de CFR Cluj.

 

Andrea Mandorlini l-a dat afară pe antrenorul secund al lui CFR Cluj, Alin Minteuan, fostul colaborator al lui Dan Petrescu. Fostul jucător al feroviarilor a fost anunțat telefonic cu o zi înainte de plecarea în cantonamentul de la Poiana Brașov.

Andrea Mandorlini l-a dat afară de la CFR Cluj pe Alin Minteuan

Andrea Mandorlini nu a vrut să colaboreze cu actualul „secund” al ardelenilor, anunță gsp.ro. Alin Minteuan a oferit și primele declarații cu privire la acest subiect: „Mi s-au tăiat picioarele (n.r. – când a aflat), pentru că am muncit atâția ani la acest club. Nu mi-a plăcut faptul că cei din conducere mi-au transmis asta telefonic și nu m-au chemat la o discuție”.

ADVERTISEMENT

Lovitura a venit ca un șoc pentru antrenorul echipei a doua a fostei campioane a României: „Cu domnul Mandorlini am vorbit și inclusiv la conferința de presă a precizat că voi face parte din staff-ul său. A fost ceva frustrant. Acum caut o colaborare cu un nou club”.

Contractul lui Alin Minteuan expira la 30 iunie 2023, iar clubul a decis să nu îi mai prelungească contractul. Astfel, despărțirea se va petrecere fără niciun fel de probleme sau repercusiuni. Culmea, fostul jucător al lui CFR a fost colaboratorul lui Mandorlini și la precedentul mandat din 2009.

ADVERTISEMENT

Andrea Mandorlini l-a avut secund în precendentul mandat la CFR Cluj. Alin Minteuan pleacă din Gruia după 20 de ani

Alin Minteuan este unul dintre cei mai îndrăgiți foști jucători de către suporteri. A evoluat în Gruia nu mai puțin de șapte ani. În total, a petrecut aproape 20 de ani în diferite funcții: antrenor, secund sau tehnician la echipele de tineret.

Alin Minteuan a revenit oficial în Gruia în vara lui 2021, după ce s-a împăcat cu Dan Petrescu, după ce plecase cu scandal: „N-am ce să-i reproșez profesional lui Dan Petrescu, dar a fi om înainte de toate e mare lucru. N-am ce să mai caut la CFR cât antrenează el acolo!”. Antrenorul în vârstă de 46 de ani deține licența PRO și a mai pregătit-o pe CSM Reșița sau Sportul Șimleu.

ADVERTISEMENT

Pentru fani, vestea ar putea crea nemulțumire, ținând cont că Minteuan aducea aminte de istoria clubului: „Bine ai revenit în familia CFR, Alin Minteuan! Avem încă o veste bună pentru voi, dragi CFR-iști! Alin Minteuan revine la clubul nostru și va fi noul antrenor al echipei secunde, formație care evoluează în Liga a 3-a. Suntem bucuroși că un alt fost mare jucător al clubului nostru revine acasă! Bine ai revenit acasă, Alin! Hai CFR!”, anunța CFR-ul în momentul în care Minteuan revenea în Gruia.

CFR Cluj a mai primit o lovitură în cantonamentul de la Brașov. Ciprian Deac ratează startul sezonului

FANATIK a aflat în exclusivitate că Ciprian Deac se va opera din nou și va rata o parte din debutul sezonului în SuperLiga și partidele din cupele europene. Se pare că veteranul ardelenilor va lipsi cel puțin o lună de la antrenamente, din cauza problemelor nerezolvate la genunchi, accidentare care l-a făcut să rateze și finalul play-off-ului.

ADVERTISEMENT

În absența celui mai experimentat jucător din lot, Andrea Mandorlini va trebui să găsească soluții în acest start de campionat. „Cipi” Deac mai are contract cu CFR Cluj încă un an.

ADVERTISEMENT