Fotbal international

Andrei Ivan, coleg cu Balotelli în Serie A! Mutare neaşteptată a românului. EXCLUSIV

22.08.2019 | 13:12
Andrei Ivan coleg cu Balotelli in Serie A Mutare neasteptata a romanului EXCLUSIV

Andrei Ivan va fi în acest sezon coleg cu Mario Balotelli la Brescia, în Serie A! Atacantul român a fost împrumutat de clubul de care aparţine, FC Krasnodar, la formaţia italiană unde va evolua în stagiunea 2019-2020 alături de controversatul atacant din Peninsulă. 

Andrei Ivan, la Brescia! Detaliile contractului cu gruparea la care joacă Balotelli

Andrei Ivan ajunge la Brescia sub formă de împrumut, cei de la Krasnodar neincluzându-l în planurile lor, chiar dacă românul a avut parte de un European de tineret extrem de apreciat. Formaţia  din Rusia a ales această variantă şi în sezonul precedent, când Ivan a fost cedat la Rapid Viena, alături de echipa din Austria reuşind să bareze drumul spre grupele Europa League pentru FCSB, elimânând-o în dubla manşă în play-off-ul EL (3-1 la Viena şi 1-2 la Bucureşti).

De această dată însă, împrumutul la Brescia are toate şansele să se permanentizeze. Italienii plătesc 150.000 de euro pentru un an de împrumut, în contract fiind trecută şi clauza de cumpărare defintivă, în valoare de 850.000 de euro. Salariul lui Ivan, 350.000 de euro anual, va fi suportat în mod egal, 50% de Brescia şi 50% de formaţia din Rusia de care aparţine.

Pe urmele lui Gheorghe Hagi!

Ivan a fost titular pentru naţionala Under 21 a României în campania de calificare pentru Europeanul din Italia, iar la turneul final a fost în primul 11 în meciurile cu Croaţia şi Anglia din grupe. Evoluţia excelentă a lui Florinel Coman din a doua repriză contra britanicilor l-a trimis pe banca de rezerve pentru ultima partidă din faza grupelor, cea cu Franţa, însă Ivan a fost din nou titular în semifinala cu Germania, unde a reuşit o pasă de gol pentru Puşcaş.

Brescia este echipa la care au evoluat la mijlocul anilor 90 mai mulţi români: Gheorghe Hagi şi-a revitalizat cariera aici, fiind cumpărat apoi de FC Barcelona, iar Răducioiu, Dănuţ Lupu, Sabău şi Mateuţ au îmbrăcat şi ei tricoul “rândunelelor”, la care au fost antrenaţi de Mircea Lucescu. Brescia a promovat în Serie A în această vară, iar apoi au dat marea lovitură dată pe piaţa transferurilor, achiziţionându-l pe Mario Balotelli, liber de contract după despărţirea de Marseille.

Tags: