News

Angajații de la Poșta Română au intrat în grevă. Ce se va întâmpla cu banii pensionarilor, în aprilie

Grevă la Poșta Română, de luni, 1 aprilie. Anunțul reprezentanților Companiei Naționale cu privire la livrarea pensiilor pentru români.
01.04.2024 | 08:54
Angajatii de la Posta Romana au intrat in greva Ce se va intampla cu banii pensionarilor in aprilie
Grevă la Poșta Română. colaj Fanatik/ Foto Nes.ro/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Angajații de la Poșta Română au intrat în grevă, luni, 1 aprilie. Decizia a fost luată după ce negocierile care au avut loc, la finalul lui 2023, între conducere și Sindicatul Lucrătorilor Poștali, nu au avut efectele dorite de reprezentanții SLPR.

Grevă la Poșta Română. Anunțul Companiei Naționale privind pensiile românilor

În acest context, sindicaliștii au anunțat declanșarea grevei generale în cazul unei părți a salariaților Poștei. Potrivit reprezentanților conducerii Companiei Naționale „Poșta Română”, escaladarea conflictului de muncă ar fi „una artificială”.

ADVERTISEMENT

Poșta Română susține că au fost luate toate măsurile pentru a evita această situație. Mai exact, salariații ar fi primit o ofertă financiară pentru a nu se ajunge la un conflict de muncă colectiv, însă Sindicatul Lucrătorilor Poștali a refuzat orice variantă propusă.

„Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. (…) Negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională Poşta Română şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor”, a transmis Poșta Română, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

„Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp”

Având în vedere situația actuală, foarte mulți pensionari se întreabă se ce va întâmpla cu livrarea banilor în luna aprilie. Reprezentanții Poștei Române transmit că nu vor exista întârzieri, precizând că protestul angajaților nu va afecta stabilitatea și funcționalitatea serviciilor.

„Asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie!

ADVERTISEMENT

Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 aprilie, aşa cum ne-am asumat angajamentul! Informaţiile cu privire la afectarea populaţiei sunt false şi sunt transmise cu rea-credinţă”, adaugă reprezentanții Companiei Naționale.

Aproximativ 20 la sută dintre salariații Poștei Române sunt în grevă. Însă, cea mai mare parte a acestora, 80 %, se află la serviciu, urmând să își îndeplinească atribuțiile ca și până acum, adaugă reprezentanții companiei.

ADVERTISEMENT

Totodată, conducerea Poștei Române a punctat faptul că vor fi făcute eforturi pentru a pune capăt conflictului colectiv de muncă. Cei care trebuie să decidă ce direcție vor urma sunt reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali, potrivit Companiei Naționale.

 

ADVERTISEMENT
Tags: