Fotbal intern

Anghel Iordănescu despre contractul lui Conceicao: „A încercat cineva și cu mine asta. E inacceptabil!”

21.11.2018 | 12:01
Anghel Iordanescu despre contractul lui Conceicao A incercat cineva si cu mine asta E inacceptabil

FANATIK.RO a dezvăluit clauza contractuală prin care Antonio Conceicao, antrenorul campioanei CFR Cluj, este obligat să se consulte cu șefii clubului în privința echipei pe care o va introduce pe teren atât la meciurile oficiale, cât și la meciurile amicale. 

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar o poziție clară în această privință a fost luată de Anghel Iordănescu, unul dintre cei mai apreciați antrenori din istoria României. Omul care a condus Generația de Aur spre „sferturile” de la CM 1994 crede că vina îi aparține în totalitate lui Conceicao pentru semnarea unui asemenea contract.

Anghel Iordănescu despre contractul lui Conceicao

În același timp, Iordănescu spune că s-a confruntat cu o situație asemănătoare în perioada când a fost antrenor în Arabia Saudită și în Emiratele Arabe Unite, șeicii încercând să-i impună echipa. Fostul selecționer nu a acceptat niciodată însă astfel de metode.

„Cea mai mare prostie. Din punctul meu de vedere, principalul vinovat este Conceicao. Nu se poate să accepți așa ceva dacă te respecți. Dacă acceptăm asemenea lucruri în fotbalul românesc, înseamnă că noi, în breasla antrenorilor, nu avem coloană, nu avem personalitate. Am avut contracte și-n străinătate. Niciodată n-am acceptat așa ceva. Au încercat șeicii așa ceva, care se credeau mari și tari” – a spus Anghel Iordănescu la o televiziune de sport.

CFR Cluj și Antonio Conceicao au meci la Chiajna în weekend

Liderul la zi din Liga 1 Betano joacă în acest weekend pe terenul Concordiei Chiajna, formație ce vine după trei rezultate de 0-0 la rând. CFR Cluj a pierdut un singur meci în campionat în actuala stagiune, cel cu Viitorul, disputat la începutul lunii septembrie.

Toni Conceicao a fost adus la echipă la scurt timp după demiterea lui Edward Iordănescu. Portughezul nu a reușit însă să califice echipa în play-off-ul Champions League la returul cu Malmo, terminat 1-1, după înfrângere cu 0-1 în Gruia.