Life

Animalul unic care i-a uimit până și pe cercetători. Cum arată pisica-vulpe, creatura neobișnuită descoperită pe o insulă

Animalul unic care i-a uimit până și pe cercetători. Cum arată, de fapt, pisica-vulpe, un animal foarte neobișnuit găsit în Europa.
12.11.2023 | 07:00
Animalul unic care ia uimit pana si pe cercetatori Cum arata pisicavulpe creatura neobisnuita descoperita pe o insula
Animalul unic care i-a uimit până și pe cercetători. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este animalul unic care i-a uimit și pe cercetători. Este vorba despre pisica-vulpe, o creatură neobișnuită care a fost descoperită pe o insulă.

Animalul unic care i-a uimit până și pe cercetători

Specia specială de animal care i-a uimit și pe cercetători este o pisică-vulpe. Ea a fost găsită pe Insula Corsica, în Franța.

ADVERTISEMENT

Experții nu au putut spune din ce specie fac parte noul animal găsit aici. Așa că deocamdată aceasta are doar o poreclă care îi descrie foarte bine înfățișarea: pisica-vulpe.

Oficiul Național de Vânătoare și Animale Sălbatice din Franța a fost cel care a găsit aceste animale și reprezentanții săi au găsit pe teren nu mai puțin de 16 astfel de exemplare.

ADVERTISEMENT

Așa că nu vorbim de o specie foarte restrânsă, având în vedere că animalele s-ar putea ascunde și ar putea fi zeci. Toate animalele descoperite de specialiști se aflau în locuri izolate.

pisica
Animalul unic care i-a uimit până și pe cercetători. Foto phys.org

Ce spun cercetătorii despre acest animal unic

Animalul unic descoperit pe insulă este mai mare decât pisicile domestice. De asemenea, el are coada mai mare și la fel și dinții. Acesta își face apariția în special noaptea.

ADVERTISEMENT

Conform specialiștilor, această specie de felină ar proveni dintr-o specie originară din Africa.

“Am studiat ADN-ul ei și ne-am putut da seama că diferă de pisicile sălbatice europene, Felis silvestris silvestris.

E mai apropiată de pisica de pădure africană, Felis silvestris lybica, însă încă nu i-am descoperit identitatea exactă,” a declarat Pierre Benedetti, reprezentant al Oficiului Național de Vânătoare și Animale Sălbatice, potrivit AFP.

ADVERTISEMENT

Pisica-vulpe a fost descoperită pentru prima dată în 2016, dar localnicii spun că acest animal există de mult timp. Experții speră să poată analiza mai bine specia odată cu capturarea acestor 16 exemplare.

Desigur, ei plănuiesc să le dea drumul înapoi în natură după ce le analizează. Dorința lor este ca specia să fie nu numai recunoscută ca atare, dar și protejată în Corsica.

ADVERTISEMENT