Life

De ce te trezește pisica ta foarte devreme dimineața. Explicația e surprinzătoare

Știi care sunt motivele pentru care felinele sunt foarte matinale? Specialiștii au elucidat misterul. Nu te așteptai la asta.
22.10.2023 | 15:09
De ce te trezeste pisica ta foarte devreme dimineata Explicatia e surprinzatoare
Știi care sunt motivele pentru care felinele sunt foarte matinale? Specialiștii au elucidat misterul. Nu te așteptai la asta. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce te trezește pisica ta foarte devreme dimineața. Explicația e surprinzătoare pentru stăpânii acestor animale de companie. Descoperă în rândurile următoare tot ce trebuie să știi și la ce trebuie să fii atent de acum înainte.

Știi care sunt motivele pentru care felinele sunt foarte matinale? Specialiștii au elucidat misterul. Nu te așteptai la asta

Știi care sunt motivele pentru care felinele sunt foarte matinale? Specialiștii au elucidat misterul. Nu te așteptai la asta. Pisicile domestice au tendința să fie mai active în zorii zilei și la amurg, iar noaptea să doarmă.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori își modifică rutina în funcție de programul și activitățile stăpânilor. Spre exemplu, ajunge să te trezească devreme dimineața pentru că îi este foame. Asigură-te că primește suficientă hrană pe parcursul zilei și vei scăpa de acest obicei neplăcut.

E foarte important ca animalul de companie să nu asocieze ora de trezire cu masa. Încercați să aveți un decalaj de cel puțin o jumătate de oră între momentul în care vă ridicați din pat și când pisica primește mâncarea.

ADVERTISEMENT

Al doilea motiv pentru care felina vă trezește din somn în fiecare dimineață este pentru că nu are o rutină. Potrivit theconversation.com, nu ar strica să păstrați un program legat de ora mesei, perioada de joacă și orice altă îngrijire.

Pisicile iubesc predictibilitatea. De asemenea, pisicile au tendința să vă trezească atunci când așternutul este murdar sau miroase a mâncare. Al treilea motiv al acestui obicei este că nu își consumă energia pe timpul zilei și devine activă la prima oră a dimineții.

ADVERTISEMENT

Oferiți animalului de companie suficiente jucării care să îi ocupe timpul. Stâlpii pe care îi poate zgâria sunt de mare ajutor pentru pisicile care adoră să se cațere și să facă mișcare. Ai grijă să aibă un astfel de loc în casă.

Curiozități despre pisici. Ce trebuie să știi

Dacă ești stăpânul unei pisici sau îți dorești să achiziționezi una, atunci trebuie să știi câteva curiozități. Ele încep să se joace de la vârsta de 4 săptămâni când se ascund de mama și frații lor. Văd noaptea mai bine de 5 ori decât oamenii.

ADVERTISEMENT

O pisică poate sări de 5 ori lungimea propriului corp. De asemenea, aceste feline au 244 de oase în corp, în timp ce oamenii au 206. Mustățile joacă un rol important, fiind niște fire foarte sensibile prin care primesc informații de la vibrații.

Sprâncenele lor au același rol. Animalul de companie se scoate din casă doar după ce i-au fost efectuate toate vaccinurile, în caz contrar se poate îmbolnăvi. Iarba pisicii ajută la digestie și la eliminarea ghemotoacelor de blană.

ADVERTISEMENT