ANM, prognoza meteo pe o lună! Cum va fi vremea în perioada 22 iulie – 19 august

Daniel Scripcaru   
în HotNews
19/07/2019, 20:35
ANM, prognoza meteo pe o lună! Cum va fi vremea în perioada 22 iulie – 19 august GALERIE FOTO
Vremea în perioada 22 iulie - 19 august

Ne așteaptă o lună caniculară, presărată însă cu precipitații abundente, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, care ne-a anunțat cum va fi vremea în intervalul 22 iulie – 19 august! Mai jos afli prognoza meteo pentru fiecare săptămână din perioada prognozată, potrivit a1.ro.

Vremea 22 – 29 iulie 2019

În prima săptămâna a perioadei prognozate, vremea este caracterizată de valorile termice care se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, dar și ușor mai coborâte în nord-estul extrem. Precipitațiile vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă.

Vremea 29 iulie – 5 august 2019

Trecerea din luna iulie în luna august va aduce temperaturi caniculare, normale însă pentru ”luna lui cuptor”. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această dată.

Vremea în perioada 22 iulie - 19 august
Vremea în perioada 22 iulie – 19 august

Vremea 5 – 12 iulie 2019

Începutul de lună august valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Temperaturile vor fi unele caniculare. În același timp cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, la nivelul întregii țări.

Vremea 12 – 19 iulie 2019

Ultima săptămână a perioade prognozate va aduce temperaturi caniculare, normale pentru această perioadă din an.  Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale al perioadei, însă ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi, din păcate, prognozate, așadar precipitațiile pot lua forma unei furtuni oricând.

Închide ×