News

ANM trage un semnal de alarmă pentru această vară. Ce temperaturi îi așteaptă pe români

Actualizare meteorologică pentru vara acestui an. Cum va fi vremea din luna iunie și ce avertismente a emis ANM
30.03.2024 | 22:08
ANM trage un semnal de alarma pentru aceasta vara Ce temperaturi ii asteapta pe romani
Prognoza meteo pentru începutul verii. Ce temperaturi spun specialiștii că ne așteaptă. Sursa foto: Colaj Fanatik / Facebook / Elena Mateescu
ADVERTISEMENT

Specialiștii meteorologi de la AccuWeather au furnizat o actualizare a prognozei meteo pentru începutul verii, oferind informații importante pentru cei care își planifică deja vacanțele estivale.

Cum va fi vremea la vară

Potrivit spuselor Elenei Mateescu, în prima lună a verii se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă, dar este un lucru îmbucurător pentru cei care intenționează să își petreacă timpul la mare în luna iunie.

ADVERTISEMENT

În București, temperatura maximă estimată pentru luna iunie va atinge 30 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de aproximativ 24 de grade Celsius. Specialiștii meteorologi anticipează că soarele va străluci constant, iar ploile vor fi rare.

Cu toate acestea, există posibilitatea apariției unor zile cu cer noros, dar temperaturile vor rămâne ridicate. Această încălzire timpurie a vremii înseamnă că există șanse mari să avem parte de o vară caniculară.

ADVERTISEMENT

Temperaturi peste media obișnuită în următoarea perioadă

Într-o intervenție la B1 TV, Elena Mateescu, directoarea generală a ANM, a avertizat și despre tendința de încălzire continuă a vremii. Mateescu a prezentat perspectivele meteo pentru următoarea perioadă, evidențiind că se așteaptă ca vremea să devină și mai călduroasă în zilele următoare, cu temperaturi ce vor depăși mediile obișnuite pentru această perioadă.

„De mâine, lucrurile, cu siguranță, vor arăta că vremea va fi din nou într-un proces de încălzire, de fapt va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, pentru că temperaturile maxime se vor încadra între 11 până la 21 de grade, duminică, de asemenea, 10-20 de grade, și acest ecart al valorilor de temperaturi va rămâne de interes cel puțin probabil, cu siguranță, până la sfârșitul primei luni din această primăvară, cu mici variații de la o zi la alta, adică de la valori de 10, 16, 17 grade, în următoarele zile, de asemenea, valori de 17, 19, posibil 20 de grade, astfel încât să încheiem din nou cu o abatere termică pozitivă mai mare de 2 grade Celsius și prima lună din primăvara 2024”, a spus pentru sursa citată Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT

România în prag de secetă pedologică

Pe lângă acest aspect, a subliniat și problema schimbărilor majore de temperatură, menționând că deja există semne de secetă pedologică în estul țării.

„Deja vorbim de secetă pedologică în jumătatea estică a țării, și, în condițiile în care și în luna aprilie, cel puțin până la jumătatea acestei luni, așa cum arată actualizarea datelor la acest moment, va putea accentua acest deficit, va putea accentua starea de secetă pedologică în cea mai mare parte Moldovei, în Muntenia, dar și în Dobrogea”, a mai adăugat Elena Mateescu la B1TV.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost întrebată despre previziunile pentru luna aprilie, explicând că primele săptămâni ar putea fi caracterizate de temperaturi mai ridicate decât de obicei, cu abateri termice semnificative, mai ales în vestul țării.

 

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie