News

Antebrațul unui bărbat, descoperit într-o localitate din Argeș. Cadavrul nu a fost găsit

Poliția a demarat o anchetă după ce un fragment din cadavrul unui bărbat a fost descoperit într-o zonă montană.
09.12.2023 | 15:17
Antebratul unui barbat descoperit intro localitate din Arges Cadavrul nu a fost gasit
Polițiștii au deschis o anchetă, după ce fragmente din cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o zonă montană / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Momente de groază pentru un localnic din comuna argeșeană Dragoslavele. Acesta a făcut o descoperire terifiantă și a anunțat imediat autoritățile.

Autoritățile nu exclud varianta unei crime

Bărbatul a apelat numărul unic de urgență 112 după ce a găsit un fragment ce aparține unui cadavru uman. Este vorba despre un antebraț al unui adult, cel mai probabil, un bărbat.

ADVERTISEMENT

Primele informații de la fața locului par să conducă la concluzia că bărbatul ar fi fost victima atacului unui animal sălbatic, însă nu este exclusă nici ipoteza unei crime. Surse judiciare au dezvăluit pentru Antena 3 că fragmentul uman are urme de mușcături.

Criminaliștii și medicii legiști trebuie să afle dacă moartea persoanei respective s-a produs din alte cauze, și abia apoi cadavrul a fost devorat de animalele sălbatice.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au început căutările pe munte

Până atunci, polițiștii au început căutările pe munte, în zona unde a fost găsit antebrațul. Oamenii legii sunt asistați de Serviciul Salvamont Argeș. La operațiune participă mai multe unități canine.

„Pe raza comunei Dragoslavele, pe DJ 725, într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmbovița, a fost găsit un fragment de membru uman superior drept, prezentând leziuni cu aspect de mușcături de animale”, a transmis IPJ Argeș, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Atacurile urșilor, tot mai dese în județul Argeș

În județul Argeș, numărul înregistrat de atacuri ale animalelor sălbatice este în creștere față de anii anterior. În 2022, patru urși care au atacat în localitățile Stoenești, Rucăr, Berevoiești și Dâmbovicioara au fost vânați în scop preventiv. În 2020 și 2021, au fost înregistrate 34 de incidente soldate cu pagube, iar patru cu vătămarea omului (rănire sau deces) de către urs.

În septembrie 2023, un urs care a coborât în localitatea Dragoslavele a fost găsit de localnici blocat în gardul unei gospodării. La fața locului au intervenit jandarmii argeșeni, însoțiți de un medic veterinar. Acesta a tranchilizat ursul, după care animalul a fost relocat pe Fondul 20 Valea Bădenilor.

ADVERTISEMENT

În timpul intervenției, zeci de curioși s-au strâns la fața locului. A fost nevoie de un efort suplimentar din partea jandarmilor, pentru a asigura un perimetru de siguranță în jurul animalului rănit.

ADVERTISEMENT