News

Turist atacat de urs, pe Transfăgărășan. Bărbatul încerca să îl fotografieze

Un turist și-a riscat viața pentru o fotografie cu un urs, pe Transfăgărășan. Ce spun autoritățile cu privire la acest fenomen?
01.09.2023 | 09:58
Turist atacat de urs pe Transfagarasan Barbatul incerca sa il fotografieze
Turist atacat de urs, pe Transfăgărășan. sursa foto: Captură Știrile Pro TV
ADVERTISEMENT

Turist atacat de urs, pe Transfăgărășan. Un bărbat și-a riscat viața pentru a face o poză animalului, fără să se gândească la pericol Incidentul a avut loc joi, 31 august, iar protagonist este un cetățean polonez, care pare că a venit în România în căutare de experiențe extreme.

Turist atacat de urs, pe Transfăgărășan. Și-a riscat viața pentru o fotografie

Întreaga scenă a fost filmată și postată pe rețelele sociale. În imagini se poate observa cum bărbatul se apropie extrem de mult de o ursoaică cu doi pui, în încercarea de a o fotografia. La un moment dat, animalul reacționează și fuge spre polonez.

ADVERTISEMENT

Bărbatul s-a retras, iar în cele din urmă ursoaica a renunțat la atac. Apoi, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, turistul continuă să își țină telefonul în mână și să facă poze animalului. Scenele, redate de Știrile Pro TV, sunt halucinante.

Ulterior, în preajma ursoaicei apar și alți turiști. Ba chiar, unii dintre ei se apropie, împreună cu copiii în brațe, în disperarea de a face un selfie cu animalul. Videoclipul poate fi văzut aici.

ADVERTISEMENT

Autoritățile susțin că „ cetățenii au înțeles să respecte legea în acest domeniu”

Deși astfel de incidente sunt tot mai frecvente, autoritățile spun că nu au avut „constatări pe această linie”. Prin urmare, jandarmii montani nu au aplicat nicio sancțiune privind aceste „ieșiri” ale turiștilor inconștienți.

Însă, sunt contraziși de videoclipurile care apar, aproape zilnic, pe rețelele de socializare. În filmulețe vedem  oameni care hrănesc urși ori se apropie de ei„Din fericire, în ultima perioadă, nu am avut constatări pe această linie, considerând astfel că cetățenii au înțeles să respecte legea în acest domeniu”, a transmis Luiza Ciobănescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeș, pentru Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Turiștii care se apropie la mai puțin de 20 de metri de urși, îi fotografiază sau îi filmează, ori îi hrănesc, ar trebui amendați cu sume cuprinse între 500 și 2.000 de lei, dacă legea ar fi aplicată.

Amintim că în luna august, un bărbat de 53 de ani din Buzău a fost mușcat de un urs, în timp ce se afla cu animalele la păscut. Evenimentul a avut loc în comuna Cozieni, undeva la marginea unei păduri.

ADVERTISEMENT

Omul a fost rănit grav, ajungând la spital. „Ieşise cu animalele în extravilan, la ieşire din sat unde are terenurile. Bărbatul are 53 de ani. Ar fi vorba de o ursoaică cu un pui, l-a atacat, a fost preluat de ambulanţă. Au venit poliţişti, jandarmi, ursoaica a dispărut, nu a mai găsit-o nimeni.” a transmis primarul localității.

 

ADVERTISEMENT