News

Anton Anton a demisionat de la Ministerul Energiei. Va fi înlocuit de Niculae Bădălău

27.08.2019 | 14:15
Anton Anton a demisionat de la Ministerul Energiei Va fi inlocuit de Niculae Badalau

Ministrul Energiei Anton Anton a demisionat și va fi înlocuit de cel care deține portofoliul Economiei, Niculae Bădălău. ALDE a ieșit astăzi de la guvernare și, cu excepția Ramonei Mănescu de la Externe, au plecat toți cei care dețineau funcții în guvern. Anton Anton, Viorel Ilie și Grațiela Gavrilescu au părăsit, așadar, guvernul format cu PSD.

Anton Anton a demisionat aseară de la Ministerul Energiei

Conform ziare.com, Anton  și-a dat demisia încă de aseară, iar Viorica Dăncilă a anunțat că propunerea pentru minister, pentru a asigurat interimatul, este baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău. Potrivit e-nergia.ro, Ministrul Anton se află într-o vizită oficială în Turcia și nu a făcut deocamdată nicio declarație despre plecarea sa din guvern.

ALDE a decis ieri ieșirea de la guvern și a anunțat că va face o alianță politică nouă, cu partidul lui Victor Ponta, ProRomânia. Călin Popescu Tăriceanu a renunțat la rândul său la ideea de a candida la alegerile prezidențiale din partea ALDE, iar formațiunea sa și cea a lui Ponta au susținut public că îl vor sprijini pe candidatul Mircea Diaconu la alegerile din această toamnă.

niculae bădălău, înlocuitorul lui anton anton
Niculae Bădălău este propunerea pentru Energie. Ministrul PSD deține și portofoliul de la Economie. Sursa foto: ziuanews.ro

Ramona Mănescu a explicat de ce rămâne în guvern

Ramona Mănescu, în schimb, deși este membră ALDE, a decis să rămână la Externe. „Eu am înţeles poziţia ALDE, o respect şi sigur că fiecare îşi alege calea, dar în momentul acesta pentru România să dea semnale că este inconsistentă şi inconsecventă şi la nivel exterior cred că este un lucru rău. Şi eu îmi asum să rămân în continuare măcar până se clarifică situaţia, măcar până când reuşesc să avansez discuţiile pe care le am cu oficialii europeni şi cu alţi miniştri de externe din UE, pentru că suntem într-un moment în care pentru România trebuie să fie luate nişte decizii care ne vor afecta pe următorii 5 ani”, a declarat Mănescu, conform realitatea.net.