Fotbal international

Antrenorul din Champions League mai tânăr decât Ronaldo și Messi

19.09.2018 | 19:32
Antrenorul din Champions League mai tanar decat Ronaldo si Messi

Actualul sezon de Champions League aduce un record care va fi greu de doborât, un antrenor este mai tânăr decât mulți jucători din competiției printre care și Cristiano Ronaldo și Lionel Messi. Este vorba de tehnicianul debutantei TSG Hoffenheim, Julian Nagelsmann, care la 31 de ani va sta pentru prima dată pe banca tehnică în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi.

Julian Nagelsmann este unul dintre cei mai promițători tineri antrenori. El a impresionat în cei doi ani și jumătate de când se află pe banca tehnică a celor de la TSG Hoffenheim, iar din sezonul viitor a fost acontat de formația RB Leipzig. Tehnicianul german va debuta în Champions League la 31 de ani și 58 de zile și va doborî recordul deținut de bielorusul Viktor Goncharenko, care la 31 de ani și 99 de zile debuta în competiție cu BATE Borisov. Următoarele locuri în clasament sunt ocupate de Ricardo Gomes (32 de ani și 278 de zile), Domenico Tedesco (33 de ani și 6 zile) și Andre Villas Boas (33 de ani și 331 de zile).

Ronaldo și Messi în echipa jucătorilor din Champions League mai bătrâni decât antrenorul german

La cei 31 de ani împliniți în urmă cu două luni, antrenorul Julian Nagelsmann este mai tânăr decât mulți jucători aflați în activitate și care vor participa în acest sezon de Champions League, printre aceștia aflându-se și super vedetele Cristiano Ronaldo și Lionel Messi.

Antrenorul echipei TSG Hoffenheim, Julian Nagelsmann, în conferința de presă premergătoare meciului cu Șahtior Donețk
Antrenorul echipei TSG Hoffenheim, Julian Nagelsmann, în conferința de presă premergătoare meciului cu Șahtior Donețk

Prezentând această situație, presa internațională a creat și un ”11” al jucătorilor mai în vârstă decât tehnicianul formației TSG Hoffenheim. Acxeastă echipă arată astfel: Manuel Neuer (Bayern Munchen) – Dani Alves (Paris Saint-Germain), Diego Godin (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Filipe Luis (Atletico Madrid) – Lionel Messi (FC Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Arjen Robben (Bayern Munchen) – Cristiano Ronaldo (Juventus Torino), Luis Suarez (FC Barcelona).

Hoffenheim a prins loc de Champions League în ultima etapă a sezonului precedent

TSG Hoffenheim va debuta în Liga Campionilor miercuri, de la ora 19:55, urmând să întâlnească în deplasare formația ucraineană Șahtior Donețk. Pentru această partidă, Julian Nagelsmann, a ales să joace într-o formulă cu trei atacanți. Echipa de start a nemților este următoarea: Baumann – Schulz, Posch, Vogt, Kaderabek – Grillitsch, Nordtveit – Bittencourt – Kramaric, Szalai, Joelinton.

TSG Hoffenheim a prins locul de Champions League în ultima etapă a sezonului precedent din Bundesliga. Atunci, elevii lui Julian Nagelsmann au învins în ultima rundă pe Borussia Dortmund cu scorul de 3-1 și a încheiat pe poziția a treia în clasament care i-a asigurat participarea direct în faza grupelor.

În acest sezon, TSG Hoffenheim are un început ezitant, înregistrând o victorie și două înfrângeri în cele trei etape disputate în Bundesliga. Trupa lui Julian Nagelsmann a pierdut ambele meciuri disputate în deplasare, 1-3 cu Bayern Munchen și 1-2 cu Fortuna Dusseldorf, și a câștigat pe teren propriu în fața formației SC Freiburg cu 3-1.

Tags: