Fotbal international

Antrenorul lui Rudar știe cum elimină FCSB: “Să aibă o seară proastă”

01.08.2018 | 21:57
Antrenorul lui Rudar stie cum elimina FCSB Sa aiba o seara proasta

Antrenorul lui Rudar știe cum elimină FCSB. Marijan Pusnik a susținut o conferință de presă înaintea partidei pe care echipa sa, Rudar Velenje, o va disputa joi, de la ora 21:30, pe Arena Națională, împotriva vicecampioanei României. Slovenul recunoaște superioritatea celor de la FCSB, care s-au impus în deplasare, scor 2-0, dar spune că nu a renunțat încă la obiectivul său, calificarea în faza următoare a preliminariilor Europa League.

“Am venit să jucăm acest meci împotriva unei mari echipe, FCSB. Ştiam acest lucru încă dinaintea primului meci. Pentru noi nu contează însă că adversarul este mai bun sau mai mare. Am venit să scoatem un rezultat bun aici. Acesta este principalul obiectiv. Ştim că va fi foarte dificil. Dar noi ne vom bucura de acest moment, că vom juca la Bucureşti împotriva FCSB pe un stadion frumos. Credem în continuare în şansa noastră. Sperăm ca FCSB să aibă o seară proastă, iar noi să o avem pe cea mai bună”, a declarat Marijan Pusnik.

Antrenorul lui Rudar știe cum elimină FCSB. De cine se teme cel mai mult din echipa lui Dică

Antrenorul lui Rudar crede că o bate pe FCSB. În partida tur, disputată în urmă cu o săptămână, echopa lui Dică a obținut o victorie care o pune într-o postură excelentă înaintea pentru partida retur. Au marcat Dennis Man și Felipe Teixeira. Chiar cei doi jucători au fost și primii remarcați de către antrenorul slovenilor, Marijan Pusnik. A insistat și pe bugetul mult inferior al echipei sale, ultima clasată în campionatul Sloveniei după primele două etape, în comparație cu FCSB.

“Toţi jucătorii sunt periculoşi pentru noi. Ştim că este o diferenţă din punct de vedere al calităţii. Bugetul FCSB este de zece ori mai mare decât al nostru. Ştim că au unii dintre cei mai buni tineri jucători din România, dar şi câţiva jucători experimentaţi. Dar, pentru mine, cel mai periculos este Man, un internaţional român de mare perspectivă atât pentru fotbalul românesc, cât şi pentru FCSB. Şi bineînţeles, dintre cei cu experienţă, Teixeira. Dar ei sunt doar doi. Mai sunt încă nouă la fel de buni”, a mai declarat Marijan Pusnik la conferința de presă.

Antrenorul lui Rudar știe cum elimină FCSB
Dennis Man este cel mai bun produs de export al celor de la FCSB.

Dacă trece de Rudar, FCSB ar mai avea alte două “duble” până în grupele Europa League

Antrenorul lui Rudar știe cum elimină FCSB, dar calificarea pare deja decisă. Totuşi, vicecampioana Ligii 1 va mai are mult de tras până la atingerea obiectivului minim stabilit pentru acest an al cupelor europene, și anume calificarea în grupele Ligii Europa. Pentru formația pregătită de Nicolae Dică urmează un duel cu un adversar de calibru ceva mai notabil, învingătoarea din dubla Slavia Sofia – Hajduk Split. În tur, croații au reușit să se impună, pe propriul teren, scor 1-0.

Nici o eventuală victorie cu Slavia Sofia sau Hajduk Split nu ar fi suficientă pentru accederea în grupe, ci doar pentru un loc în faza play-off a Ligii Europa. Acolo, însă, lucrurile s-ar putea schimba radical în privința posibilelor adversare. În urne ar putea intra echipe ca RB Leipzig, Atalanta și Bordeaux. Ar fi și ceva variante mai abordabile, ca Molde, Maribor sau Sturm Graz.