Fotbal international

Anul Neymar! 100 de goluri pentru Barcelona şi LIDERUL Braziliei

Neymar Jr. a început foarte bine anul 2017. Brazilianul în vârstă de 25 de ani este văzut de presa din Spania drept viitorul lider al Barcei, în momentul în care Leo Messi va face un pas în...
04.04.2017 | 00:01

Neymar Jr. a început foarte bine anul 2017. Brazilianul în vârstă de 25 de ani este văzut de presa din Spania drept viitorul lider al Barcei, în momentul în care Leo Messi va face un pas în spate.

Barcelona nu are un sezon senzaţional, în ciuda revenirii “extraterestre” cu PSG, de la 0-4 în prima manşă la 6-1 în retur. Neymar a fost unul dintre actorii principali ai thriller-ului din optimile Ligii Campionilor, reuşind să scoată un penalty şi să înscrie de două ori în finalul nebun de pe Camp Nou.

Deseori, jocul Barcelonei lasă de dorit şi, în acest sezon, apar sincopele mai mult ca niciodată. Catalanii sunt pe locul doi în La Liga, dar echipa lui Luis Enrique reuşeşte să ţină aproape de liderul Real Madrid. Deocamdată, obiectivele majore sunt în grafic, iar asta datorită strălucirii starurilor în momentele decisive.

Neymar şi-a depus candidatura la “Balonul de Aur” în 2017 fiind într-o formă ideală în acest an, atât la echipa de club, cât şi la naţională.

Al treilea brazilian din clubul 100

În ultima etapă, Barcelona a câştigat cu 4-1 meciul din deplasare cu Granada. Neymar a marcat un gol în această confruntare, închizând tabela în prelungirile meciului. A fost golul 100 la Barcelona, în meciul cu numărul 177.

VEZI VIDEO GOLUL 100 LA BARCELONA:

Neymar este la Barcelona din anul 2013, fiind de atunci unul dintre jucătorii strălucitori ai unei echipe care a câştigat tot ce se putea.  Este al treilea brazilian care a înscris minimum 100 de goluri pentru Barcelona, după Evaristo (105) şi Rivaldo (130). (foto jos)

gg

Un alt brazilian celebru al Barcei, Ronaldinho, a marcat de 94 de ori pentru catalani, dar avea un post mai retras decât cei 3 jucători brazilieni din “grupul 100”.

Străluceşte în naţionala “Selecao”

Neymar este vedeta naţionala Braziliei, cea mai titrată selecţionată din lume. Atacantul în vârstă de 25 de ani este căpitanul unei echipe deja calificate la Campionatul Mondial din 2018.

Brazilia domină autoritar preliminariile din America de Sud, acolo unde are 8 victorii la rând. Echipa “carioca” a adunat 33 de puncte, fiind deja calificată la Campionatul Mondial din Rusia. Brazilia îşi continuă recordul de a fi singura selecţionată prezentă la toate Cupele Mondiale din istorie.

Neymar este sufletul acestei echipe, iar în preliminarii a înscris 6 goluri. Cireaşa de pe tort a venit în ultima etapă din preliminarii când starul Barcei a marcat după o cursă de 60 de metri în meciul cu Paraguay, încheiat 3-0.

VEZI VIDEO:

Printre favoriţii la “Balonul de Aur”

Neymar este principalul nume vehiculat de specialişti care poate sparge hegemonia lui Messi şi Ronaldo la “Balonul de Aur”. Din 2008 încoace, doar Messi şi Ronaldo au câştigat titlul de fotbalistul anului.

Messi şi Ronaldo sunt favoriţi la casele de pariuri şi în acest an, dar sunt urmaţi imediat de Neymar în lupta pentru “Balonul de Aur”.

Cote

1. Leo Messi 2,60

2. Cristiano Ronaldo 2,80

3. Neymar 5,50

Messi a adunat 5 trofee, în timp ce Ronaldo a câştigat 4 titluri. Ultimul “pământean” care a câştigat acest titlu a fost brazilianul Kaka, în 2007, în perioada în care evolua la AC Milan.

ho

A refuzat oferta de 190.000.000€

În vara anului trecut, Neymar a fost la un pas de a deveni subiectul celui mai scump transfer din istorie. Deşi Barcelona acceptase suma de 190.000.000 de euro pentru transfer, mutarea a căzut.

Patronul lui PSG, şeicul Nasser Al Khelaifi l-ar fi îngropat în bani pe Neymar. Brazilianul ar fi avut un salariu net de 40 de milioane pe an, însă a avut o cerinţă considerată exagerată chiar şi de generosul patron al parizienilor.

Cerinţa lui Neymar a fost să primească 45 de milioane de euro la semnătură. A fost şi clauza care a împiedicat transferul să se realizeze. Al Khelaifi ar fi spus că e prea mult să plătească 190 de milioane de euro clauză de reziliere plus 45 de milioane bonus pentru jucător. Banii ar fi urmat să fie plătiţi de Neymar pentru datoriile pe care le are în Spania.

neymar

„A fost aproape să ajungă la PSG. Ar fi încasat 40 de milioane de euro net pe an. A fost aproape şi de United, dar şi-a prelungit contractul cu Barcelona pentru că îşi dorea să rămînă acolo. PSG era dispusă să achite clauza de 190 de milioane de reziliere, United a fost interesată, dar PSG a fost mai aproape de transfer”, a declarat agentul lui Neymar, Wagner Ribeiro, pentru ESPN Brasil în octombrie 2016.

Cel mai “scandalos” transfer din istorie

În vara anului 2013, Barcelona anunţa transferul lui Neymar de la Santos pentru suma de 57,1 milioane de euro. Dar, procuratura din Madrid a început o anchetă care avea ca subiect acest transfer.

S-au descoperit mai multe nereguli şi, pe data de 23 ianuarie 2014, preşedintele clubului, Sandro Rosell a demisionat din funcţie din cauza scandalului.

Din cauza problemelor fiscale, Barcelona a fost nevoită să mai plătească alte 13,5 milioane de euro FISC-ului spaniol pentru că a încercat să ascundă o parte din sumele plătite.

Până la urmă, totul a fost o încrengătură foarte complexă de comisioane, pe care Barcelona le-a plătit către diverşi agenţi, către părinţii jucătorului şi către alţi terţi.

ber

În cele din urmă, transferul a costat 111 milioane de euro, împărţiţi în felul următor:

– 17 milioane de euro clubului Santos pentru drepturile federative ale jucătorului
– 40 de milioane de euro pentru firma părinţilor jucătorului, N&N, pentru ca Neymar să fie liber de contract;
– 2,7 milioane de euro comision pentru tatăl lui Neymar ca şi comision pentru că este agentul jucătorului;
– 2 milioane de euro plătite pentru Santos dacă Neymar este finalist la Balonul de Aur;
– 6 milioane de euro pentru contracte de sponsorizare cu firma N&N;
– 8 milioane de euro pentru dreptul de exclusivitate pentru alţi 3 jucători promiţători de la Santos;
– 10 milioane de euro bonus pentru jucător;
– 2,5 milioane de euro pentru fundaţia jucătorului;
– 4,5 milioane de euro pentru că nu a jucat într-un joc amical în care era stipulat în contract;
– 13.5 milioane de euro plătite autorităţilor spaniole + alte 5,5 milioane de euro plătite ulterior pentru alte nereguli descoperite