Fotbal intern

Anunț șoc făcut de Răzvan Burleanu! Naționala poate fi scoasă din fotbal, iar FCSB și CFR nu vor mai juca în Europa

17.04.2019 | 16:24
Anunt soc facut de Razvan Burleanu Nationala poate fi scoasa din fotbal iar FCSB si CFR nu vor mai juca in Europa

Răzvan Burleanu, președintele FRF (Federației Române de Fotbal) a făcut un anunț șoc după Adunarea Generală care a avut loc miercuri, 17 aprilie, la Casa Fotbalului. Acesta susține că o modificare legislativă propusă de Ministerul Tineretului și Sportului poate afecta fotbalul din România și a anunțat că naționala poate fi scoasă din competițiile UEFA și FIFA, iar CFR Cluj și FCSB nu vor mai putea juca în Europa.

Naționala poate fi scoasă din fotbal, iar FCSB și CFR nu vor mai juca în Europa

În cazul în care legea 69 o să fie schimbată, atunci Răzvan Burleanu este sigur că fotbalul o să fie grav afectat. Campionatul European din 2020 nu o să mai fie organizat la București, iar echipa națională condusă de Cosmin Contra va fi exclusă din toate competițiile. Probleme vor avea și cluburile din Liga 1 Betano care speră să prindă un loc în cupele europene.

Răzvan Burleanu a dezvăluit care a fost mesajul transmis de invitații UEFA care au participat la Adunarea Generală de miercuri, 17 aprilie. Dacă modificarea legislativă propusă de Ministerul Tineretului și Sportului o să aibă loc, atunci echipa națională a României o să fie în rândul următoarelor țări:  Benin, Pakistan, Nigeria, Irak și Guatemala.

Fază de joc de la un meci disputat de FCSB pe terenul celor de la CFR Cluj

Iată anunțul făcut de Răzvan Burleanu

“Modificarea legii 69, legea sportului din 2000, presupune o ingerință politică în activitatea tuturor sturcturilor sportive de interes public. Mesajul din partea invitațiilor UEFA la Adunarea Generală de azi a fost unul foarte ferm din acest punct de vedere. Articolul 88.1 propune ca Ministerul Tineretului și Sportului să aibă dreptul de a convoca Adunarea Generală în Federații, să propună alegeri, aprobarea bugetului, inclusiv a strategiei. O să regăsim câte un specialist care are o capacitate de a dezvolta strategii pentru fiecare federație în parte. E cea mai mare ingerință. Încalcă în primnul rând constituția României. Solicit public Ministerului să intervină de îndată și să oprească acest demers pe care-l avem în Parlament.

Dacă s-ar întâmpla o asemenea adoptare a unui asemenea amendament, FIFA și UEFA ne pot aplica cele mai grave sancțiuni care s-au dat vreodată în Europa. Dacă s-ar aplica sancțiunile, am fi în rândul țărilor următpare: Benin, Pakistan, Nigeria, Irak și Guatemala. EURO 2020 poate fi în pericol dacă vom avea parte de o asemenea modificare legislativă, FRF poate fi suspendată. La fel, cluburile românești nu ar mai putea intra în Cupele Europene, iar naționalele în competițiile UEFA și FIFA”, a spus Răzvan Burleanu în conferința de presă susținută la finalul Adunării Generale.