Anunțul care ne dă fiori! Managerul Institutului „Marius Nasta”: „Va fi o lună noiembrie de foc”

Bogdan Solomon   
în HotNews
26/10/2020, 10:16
Anunțul care ne dă fiori! Managerul Institutului „Marius Nasta”: „Va fi o lună noiembrie de foc”
Beatrice Mahler se așteaptă la o lună noiembrie „de foc” pentru întregul sistem sanitar. Sursa foto: Captură TV

Bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus crește pe zi ce trece și împinge, încet, dar sigur pe marginea prăpastiei un sistem sanitar care nu era pregătit să facă față acestei situații.

Ajunși la capătul puterilor după aproape nouă luni de muncă neîntreruptă, medicii din întreaga țară avertizează la unison că în curând vor fi nevoiți, din lipsă de locuri în spitalele COVID și suport COVID, să aleagă „între viață și moarte”.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, una dintre unitățile medicale pline ochi cu pacienți infectați, analizează „la sânge” situația epidemiologică a României în lunile care s-au scurs de la declanșarea epidemiei și anticipează, cu tristețe în glas, că noiembrie va fi o lună „de foc”.

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”: „Va fi o lună noiembrie de foc”

Dacă numărul de cazuri în următoarea săptămână va avea aceeaşi pantă ascendentă pe care am văzut-o în ultimele două săptămâni, există posibilitatea să transformăm absolut toate spitalele în spitale COVID”

„La «Marius Nasta» secţia este complet ocupată, inclusiv zona de triaj. Nu ştiu ce vom face cu cazurile care vor ajunge în cursul zilei. Secţia de Terapie este plină, cazurile sunt severe, situaţia este cu adevărat îngrijorătoare”

„Dacă numărul de cazuri în următoarea săptămână va avea aceeaşi pantă ascendentă pe care am văzut-o în ultimele două săptămâni, există posibilitatea să transformăm absolut toate spitalele în spitale Covid pentru că, până la urmă, trebuie să acorzi asistenţă pacientului care are cea mai mare nevoie”

„Acest lucru va fi, însă, extrem de dificil de suportat de populaţie la modul general, pentru că avem şi pacienţi cu boli cronice care au acutizări şi managementul va fi extrem de dificil. Cu siguranţă va fi o lună noiembrie de foc pentru spitalele din România”, a declarat Beatrice Mahler la Realitatea Plus.

„Să stăm acasă dacă dezvoltăm simptome”

Beatrice Mahler atrage atenția, dacă mai era nevoie, că soluțiile de a stăvili avalanșa infectărilor nu vor veni într-un mod miraculos și va necesita responsabilizarea tuturor, acțiune deosebit de ineficace la noi, nu numai în București, unde rata infectărilor a  depășit 3 la 1.000 de locuitori, ci în toată țara.

  • „Psihologul este permanent între colegi şi încearcă să realizeze şedinţe pentru a diminua cât mai mult acest fenomen care, statistic, l-am constatat la valori foarte mari la personalul care lucrează în COVID. Epidemia de COVID-19 e un subiect care îi priveşte pe toţi, iar soluţiile nu vor veni în mod miraculos” – Beatrice Mahler
  • „Trebuie să devenim responsabili cu toţii, şi nu cred că doar la nivel de Bucureşti, ci la nivel de ţară, să stăm acasă dacă dezvoltăm simptome sau dacă ştim că suntem contacţi şi să solicităm testare către medicul de familie şi Direcţiilor de Sănătate Publică atunci când dezvoltăm simptome” – Beatrice Mahler
  • „Este extrem de important să ne autoizolăm şi să nu fim vectori ai acestei infecţii” – Beatrice Mahler
  • 3.885 de cazuri noi de COVID-19, dintr-un număr relativ mic de teste, numai 19.292, au fost înregistrate duminică, 25 octombrie, conform informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică
Închide ×