Fotbal international

Arabii l-au întrebat pe Adi Mutu de droguri: “Poveste veche de 20 de ani”

06.08.2018 | 16:51
Arabii lau intrebat pe Adi Mutu de droguri Poveste veche de 20 de ani

Arabii l-au întrebat pe Adi Mutu de droguri, după ce fostul antrenor al celor de la FC Voluntari a preluat echipa a doua a clubului Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite. “Briliantul” fotbalului românesc este abia la a doua experienţă ca tehnician, după scurta perioadă petrecută la gruparea din Ilfov şi speră să ajute echipa mare a clubului, unde antrenează Laurenţiu Reghecampf, prin creşterea jucătorilor valoroşi.

Pe lângă planurile pe care le are la Al Wahda II, Adrian Mutu a fost întrebat şi despre scandalul cu drogurile din perioada în care a activat la Chelsea: “Am avut o singură experienţă neplăcută când eram puţin mai bătrân decât jucătorii pe care îi antrenez în acest moment. Aveam doar 23 de ani. Acum le pot spune jucătorilor cum să fie fotbalişti 24 de ore pe zi, când să mănânce, să bea sau să iasă în oraş. Le pot spune dacă ce vor să facă este bine pentru ei sau le va afecta evoluţiile. În orice caz, este o poveste veche din urmă cu aproape 20 de ani.

Arabii l-au întrebat pe Adi Mutu de droguri

Aş vrea să am rezultate bune pentru a răsplăti încrederea clubului. Şi cel mai important este să cresc doi-trei jucători care să evolueze la prima echipă în sezonul următor. Reghecampf a fost foarte important, mi-a spus despre această oportunitate şi m-a încurajat să o accept. Îmi place oraşul şi oamenii sunt foarte drăguţi cu mine”, a spus Adrian Mutu pentru Gulfnews.

Mutu a primit întrebări despre scandalul cu stupefiante şi nu a evitat să răspundă la ele, anunţând că va pune toate învăţăturile pe care le-a tras din perioada ca fotbalist în slujba echipei Al Wahda II.

Arabii l-au întrebat pe Adi Mutu de droguri. “Briliantul” îşi salută şeful la un antrenament

Mutu şi perioada Voluntari

În vara anului 2016, Adrian Mutu a renunţat la viaţa de fotbalist şi s-a dedicat cursurilor Şcolii de Antrenori. A devenit director la FC Dinamo Bucureşti, acolo unde a stat până când Cosmin Contra a fost numit selecţioner, urmându-l pe acesta la Federaţia Română de Fotbal, ca manager. Marea sa dorinţă era să antreneze şi chiar a anunţat că marele său vis este să revină în iarbă, ca tehnician. Cu prima ocazie care i s-a ivit, Adrian Mutu a plecat să antreneze pe FC Voluntari, echipă care se afla în play-out iar la finalul sezonului 2017 – 2018 a terminat campionatul pe ante-penultimul loc, ce l-a trimis la barajul de retrogradare cu o echipă din Liga 2, ce avea şansa să promoveze dacă se impunea în dubla cu FC Voluntari. Duelul cu Chindia Târgovişte s-a decis la loviturile de departajare, unde Mutu nu a rezistat să stea până la final din cauza emoţiilor: “Am plecat la început, m-a dus până în vestiar pentru că am avut o cădere de calciu şi m-am întors… Mă bucur că i-a reuşit, eu ştiu că un portar bun. Are el momentele lui, dar ştie el ce vreau de la el şi e un băiat care dă totul pe teren”, a explicat Adi Mutu. FC Voluntari s-a salvat, apoi Mutu a părăsit “corabia” şi a plecat în Emirate.

Arabii l-au pe Adi Mutu de droguri! Adrian Mutu în conferinţa de presă a celor de la FC Voluntari susţinută înaintea meciului din cadrul playout-ului Ligii 1 Betano, desfăşurată la Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari
Arabii l-au pe Adi Mutu de droguri! Adrian Mutu în conferinţa de presă a celor de la FC Voluntari

După plecarea din ţară, Mutu a fost şi ironizat de oamenii de fotbal din România, iar printre ei Helmuth Duckdam, preşedintele de imagine al FCSB-ului. “Înseamnă că Voluntariul a fost o trambulină bună. Eu nici nu ştiu unde joacă echipa aceea. Mă gândesc că joacă rezervele şi cei care nu prind prima echipa. Având un impresar foarte bun, e ok”, a declarat Helmuth Duckadam.