ARDE Copa America! Vidal şi Neymar au iscat un scandal MONSTRU!

Copa America din acest an e spectaculoasă atît pe teren cît şi în afara terenului. Aşa cum se întîmplă la marile competiţii internaţionale, controversele nu lipsesc din această...
21.06.2015 | 18:27
ARDE Copa America Vidal si Neymar au iscat un scandal MONSTRU
ADVERTISEMENT

Copa America din acest an e spectaculoasă atît pe teren cît şi în afara terenului. Aşa cum se întîmplă la marile competiţii internaţionale, controversele nu lipsesc din această competiţie. Arturo Vidal şi Neymar sînt principalii actori, atît pe teren, cît şi în afara terenului la Copa America…Bine, după ultimele evenimente Neymar e actor doar în afara gazonului. 

Chile găzduieşte competiţia şi visul întregului popor e ca echipa de fotbal să cîştige competiţia. Gazdele au început perfect competiţia şi au cîştigat grupa A, iar în sferturile de finală vor evolua împotriva Uruguay-ului. Brazilia şi Argentina nu au impresionat, însă rămîn principalele pretendente la trofeu.

ADVERTISEMENT

Controversa Vidal-Neymar

Principala controversă a competiţiei în aceste zile nu este legată însă de fotbal. Arturo Vidal, starul chilienilor a provocat un scandal uriaş după al doilea meci din grupă, 3-3 cu Mexic. Vidal a condus beat şi a făcut un accident, care printr-un miracol nu s-a soldat cu victime. El a fost dus la secţia de poliţie şi eliberat după cîteva ore. Surpriza a venit cînd el a fost iertat după ce şi-a cerut scuze şi a fost titular la două zile după accident în victoria 5-0 împotriva Boliviei.

De cealaltă parte, Neymar a fost cel mai bun om al Braziliei în victoria cu 2-1 împotriva statului Peru. Brazilianul a avut o evoluţie modestă în meciul împotriva Columbiei şi a fost eliminat în finalul meciului pentru o lovitură aplicată lui Murillo. Iniţial, Neymar a primit două etape de suspendare, apoi s-a redus la o etapă, însă Comisia din cadrul competiţiei a hotărît pînă la urmă să îl suspende din această ediţie a competiţiei.

ADVERTISEMENT

Astfel, Neymar a fost exclus din competiţie pentru un cartonaş roşu primit după o lovitură, însă Arturo Vidal joacă la două zile după ce provoacă un accident, fiind în stare de ebrietate.

Două tabere

Au apărut multe ecouri după aceste controverse. Multă lume e de părere că s-a trecut prea uşor peste incidentele provocate de Vidal şi Neymar a primit o sancţiune prea dură pentru ceea ce  a făcut. Un fost fotbalist chilian, care acum e politician, Leonardo Veliz, a explicat de ce Vidal a fost aşa repede iertat:

ADVERTISEMENT

“Noi sîntem obişnuiţi cu oameni care greşesc în mai multe domenii, chiar şi în fotbal sau politică. În final trebuie să îţi ceri scuze şi să te porţi ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat”, a declarat Veliz conform The Guardian.

Brazilienii sînt foc şi pară pe decizia de a-l exclude pe starul lor din competiţie, chiar înainte de a începe faza importantă a Copei America. Ei îl arată pe Vidal cu degetul, însă chilianul nu a putut să fie tras la răspundere de comisiile de disciplină, pentru că incidentele nu au avut loc pe teren.

ADVERTISEMENT

Chilienii nu puteau însă să renunţe la Vidal, în condiţiile în care visul unei naţiuni este să cîştige pentru prima dată în istorie Copa America.

Sferturi de foc

Pînă acum s-au calificat în sferturile de finală Chile, Bolivia, Argentina, Paraguay şi Uruguay. Brazilia tremură pentru calificare şi trebuie să scoată cel puţin un punct cu Venezuela pentru a merge în sferturile competiţiei.

Cert e că toate controversele din jurul competiţiei atrag şi mai mult interes asupra fazelor superioare a competiţiei. De săptămîna viitoare încep meciurile eliminatorii şi vom avea spectacol în Copa America.

 

ADVERTISEMENT
Tags: