Fotbal international

Areola, îngerul păzitor al Franţei! Rezervă la PSG, imbatabil în meciul cu Germania

07.09.2018 | 08:38
Areola ingerul pazitor al Frantei Rezerva la PSG imbatabil in meciul cu Germania

Portarul Alphonse Areola a fost îngerul păzitor al Franţei în primul meci al campioanei mondiale în noua competiţie creată de UEFA, Liga Naţiunilor. Franţa a scos un egal alb în Germania, la Munchen, pe Allianz Arena, numai pentru că între buturi s-a aflat o adevărată panteră, care a zburat din colţ în colţ, când pe sus, când pe jos, făcându-i pe jucătorii lui Joachim Low să îşi pună mâinile în cap cu disperare.

Un astfel de goalkeeper este doar rezerva lui Gianluigi Buffon la PSG! Asta pentru că şeicii au vrut neapărat o legendă între buturi, chiar dacă legenda a ajuns la al patrulea deceniu de viaţă, în loc să facă din Areola titularul pe ani buni. Obligat să stea pe bancă, în umbra unui mare portar ca Buffon, Areola are toate “şansele” să regreseze, pentru că un portar care lustruieşte mereu banca are nevoie de mult timp pentru a putea reintra în parametrii optimi.

Deschamps a fost inspirat, începând cu Areola, îngerul păzitor al Franţei

Didier Deschamps a făcut o alegere mai mult decât inspirată când s-a decis să înceapă meciul cu Germania cu Areola în locul lui Hugo Lloris. Rezerva lui Buffon a scos tot, chiar şi atunci când mingea se părea că nu mai are cum să nu intre în poartă, mai ales în ultima jumătate de oră, când, fie oboseala, fie schimbările făcute de Deschamps au dus la o scădere evidentă în jocul campioanei mondiale. Dacă în prima repriză Franţa a fost echipa cu jocul mai sigur, mai fluent, cu o posesie a mijlocului net superioară, Germania a dominat ultima parte a meciului şi dacă nu ar fi fost Areola ar fi obţinut victoria, măcar la un gol diferenţă.

Goalkeeperul ţinut de Tuchel pe bancă la PSG a spus nu în cel puţin patru situaţii, dar mai ales la şuturile lui Reus, în două rânduri şi la lovitura de cap a lui Ginter din nici 6 metri. La un moment dat Thomas Muller a arătat exasperat către selecţionerul Low că nu au ce face în faţa unui portar aflat într-o seară magică. Germania a arătat cu totul altă faţă în comparaţie cu jocul slab, fără nici un orizont de la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, unde deţinătoarea titlului la acea oră a produs bomba competiţiei, fiind eliminată încă din faza grupelor.

 Bunkerul Pogba-Kante-Matuidi

Campioana mondială a mizat mult pe fantezia şi disponibilitatea la efort a tandemului ofensiv Griezmann – Mbappe, în special ultimul arătând numere de clasă, pe geometria paselor lui Pogba şi pe urcările în atac ale celor doi laterali, Pavardşi Lucas Hernandez. Prima repriză jocul “cocoşilor” a funcţionat bine, iar raidurile lui Mbappe au ţinut mereu în alertă poarta lui Neuer, care, în sfârşit, pare refăcut deplin după lungul coşmar al celei mai ciudate accidentări suferite în cariera sa, care a durat aproape un un.

Areola, îngerul păzitor al Franței. Rezerva lui Buffon la PSG a fost eroul campioanei mondiale în Germania. Aici, paradă fantastică la execuţia lui Reus
Areola, îngerul păzitor al Franței. Rezerva lui Buffon la PSG a fost eroul campioanei mondiale în Germania

Cu un trio la mijloc, Pogba-Kante-Matuidi, capabil să închidă ca un bunker orice cale de acces în jumătatea proprie Franţa a avut o autoritate evidentă în exprimare, însă în a doua repriză, când s-au efectuat şi câteva schimbări, germanii au putut să se desfăşoare pe întregul teren şi să creeze acele situaţii uriaşe la care Areola s-a încăpăţânat să spună nu.