Fotbal intern

Ar trebui scos Arlauskis din poarta CFR-ului, după gafa cu Gaz Metan? „S-a precipitat”

09.12.2018 | 11:45
Ar trebui scos Arlauskis din poarta CFRului dupa gafa cu Gaz Metan Sa precipitat

Giedrius Arlauskis a fost unul dintre eroii negativi ai CFR-ului în partida cu Gaz Metan Mediaș, care s-a terminat în cele din urmă cu scorul de 2-2, după ce campioana României a avut un dezavantaj de două goluri după numai 31 de minute. Prima reușită a medieșenilor a venit chiar după o gafă imensă a portarului lui CFR.

Lituanianul a scăpat o centrare venită din partea dreaptă a atacului medieșean, iar Ely Fernandes a profitat și a înscris în poarta goală. FANATIK a cerut opinia fostului mare portar, Silviu Lung, care ne-a explicat de unde a venit eroarea lui Arlauskis: „Fiind terenul foarte ud, s-a așteptat mingea să sară mai mult, să îi vină mai sus puțin. Venind mai jos, normal că nu a putut să mențină controlul, s-a precipitat, s-a dezechilibrat și a scăpat mingea. Se mai întâmplă”.

Trebuie Arlauskis schimbat din poarta lui CFR Cluj? Opinia lui Silviu Lung

Fost campion al României, alături de Craiova Maxima și de Steaua anilor ’80, Silviu Lung consideră că nu este cazul ca CFR Cluj să îl treacă pe bancă pe Arlauskis:  „Mie mi se pare un portar foarte bun Arlauskis, doar că la fel ca orice portar, normal că are o zi mai puțin fastă. Din punctul meu de vedere este un portar foarte bun și se întâmplă și la case mai mari astfel de greșeli. În general să știți că și portarii mari au 8, 9, 10 meciuri foarte bune și apoi o zi mai puțin fastă. Din punctul meu de vedere, Arlauskis este un portar foarte bun pentru fotbalul românesc.

Nu știu dacă trebuie schimbat cu Jesus Fernandez. Asta știe cel mai bine antrenorul lor cu portarii. El știe psihicul lui Arlauskis, cum reacționează după o greșeală. Normal nu poți schimba un portar după o greșeală, mai ales că a avut multe meciuri bune și foarte bune. Dacă vă aduceți aminte și când au luat campionatul a apărat foarte bine. A fost și penalty-ul pe care l-a apărat și practic le-au adus titlul”, a mai spus pentru FANATIK fostul căpitan al naționalei.

Giedrius Arlauskis a comis o nouă gafă, în meciul cu Gaz Metan. Ar trebui înlocuit cu Jesus Fernandez

Arlauskis nu se află la prima gafă în poarta lui CFR Cluj

Giedrius Arlauskis este un portar care a făcut carieră în România, câștigând titlul cu Unirea Urziceni (2008/2009), FCSB (2014/2015) și CFR Cluj (2017/2018). „Arla” este recunoscut pentru intervențiile sale fantastice, dar de mai multe ori a comis gafe când îți era lumea mai dragă. O astfel de eroare a venit și în meciul tur cu Malmo, din preliminariile Ligii Campionilor, pierdut de CFR Cluj pe teren propriu, scor 0-1.

În locul balticului ar putea să apară din nou în poarta lui CFR fostul goalkeeper al celor de la Real Madrid, Jesus Fernandez. Spaniolul a jucat până acum în patru partide pentru clujeni, în care a primit 6 goluri. Fernandez a avut un debut fabulos la CFR, chiar împotriva lui Gaz Metan, într-o remiză albă în care ibericul a avut mai multe intervenții fantastice.

Următorul meci pentru Toni Conceicao va fi în deplasare, contra celor de la Viitorul Constanța.

  • 77 de selecții a strâns Silviu Lung, pentru naționala României
  • 1,5 milioane euro este valoarea lui Giedrius Arlauskis, potrivit transfermarkt