News

Armata Română a început recrutările. Câți bani poate primit un rezervist voluntar

28.08.2019 | 12:01
Armata Romana a inceput recrutarile Cati bani poate primit un rezervist voluntar

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început recrutările pentru Armata Română. Toți civilii care doresc să devină rezerviști voluntari vor fi recompensați, chiar și în perioadele în care stau… acasă! Cum este posibil așa ceva? Citește în continuare!

Ce sumă vor primi rezerviștii voluntari în timpul liber

Românii care vor să devină rezerviști voluntari în Armata Română sunt așteptați până pe 27 septembrie la sediul Centrului Militar judeţean sau de sector pe raza căruia au domiciliul sau la oricare alt centru militar, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu. Candidații trebuie să treacă de testul psihologic, de câteva probe sportive și o examinare medicală amănunțită. Orice problemă de sănătate este eliminatorie.

Rezerviștii voluntari sunt o categorie de personal militar în rezervă diferită față de cea a personalului militar în activitate. Așadar,  un rezervist voluntar va primit 10% din salariul de bază în perioada în care nu se va afla în instrucție, ceea ce înseamnă că va primi lunar aproximativ 180 de lei. Un soldat profesionist are un salariu lunar de 1.857 lei. De asemenea, un subofițer rezervist voluntar va încasa lunar în perioada în care stă acasă suma de 240 de lei, în timp ce un ofițer din categoria „rezervist voluntar” va avea un venit de aproape 400 de lei.

MApN continuă recrutarea rezerviștilor voluntari până pe 27 septembrie
Află care sunt probele prin care trebuie să treacă candidații pentru a ajunge în Armata Română. Sursa foto: radioconstanta.ro

Ce spun candidații care s-au înscris pentru Armata Română

Anul trecut Ministerul Apărării a scos la concurs 3.400 de posturi, dintre care 380 de ofițeri, 140 de maiștri militari, 680 de subofițeri și peste 2.200 gradați și soldați rezerviști voluntari. În anul 2017 au fost recrutaţi 739 de candidaţi, dintre care 209 au semnat contracte cu unităţile militare beneficiare.

„A fost o pasiune pentru mine să lucrez în cadrul Armatei. Ca activitate, nu e aşa solicitant acest job, o să facem un efort suplimentar doar când ne cheamă în anumite zile de instrucţie pe an. Este şi un venit în plus”, a spus Loredana Gyerko, candidată la statutul de „rezervist voluntar” în Armata Română, pentru stirileprotv.ro.

  • „Întotdeauna mi-a plăcut instituţia, am respectat uniforma, mi-au plăcut regulile. Anual se fac chemări pentru instrucţie pe o perioadă de până la 15 zile” Nelu Rugină, candidat la statutul de „rezervist voluntar” în Armata Română
  • 180 de lei pe lună va primi un soldat rezervist voluntar în perioada în care nu se va afla în instrucție
  • 240 de lei pe lună va primi un subofițer rezervist voluntar în perioada în care nu se va afla în instrucție
  • 400 de lei pe lună va primi un ofițer rezervist voluntar în perioada în care nu se va afla în instrucție