Sport

“Așa îl spiona Steaua pe Mircea Lucescu!” Camera secretă de la stadionul Ghencea

Vivi Răchită a dezvăluit cum îl spionau antrenorii de la Steaua pe Mircea Lucescu. Fostul jucător al "roș-albaștrilor" a vorbit și despre camera secretă de pe stadionul Ghencea.
06.04.2024 | 15:07
Asa il spiona Steaua pe Mircea Lucescu Camera secreta de la stadionul Ghencea
Vivi Răchită, despre cum era spionat Mircea Lucescu pe Ghencea. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În anii 90, Mircea Lucescu era un rival de seamă pentru Steaua, clubul cu cel mai mare succes de la acea vreme. Vivi Răchită povestește cum antrenorii “roș-albaștrilor” l-au spionat în acea perioadă pe Nea Mircea.

“Așa îl spiona Steaua pe Mircea Lucescu!” Camera secretă de la stadionul Ghencea

Vivi Răchită a dezvăluit că pe stadionul Ghencea era o cameră secretă. Era situată lângă vestiarul oaspeților și acolo antrenorii puteau să audă ce spuneau adversarii. Așa a fost spionat și unul dintre cei mai tehnicieni din fotbalul mondial, Mircea Lucescu, de către Steaua.

ADVERTISEMENT

“Pe Ghencea veche era o cameră secretă lângă vestiarul oaspeților în care se mai ducea câte un antrenor de la Steaua și se mai auzea ce vorbeau la ședință. Știu, că am jucat la Steaua atâția ani.

La vestiarul oaspeților era un fel de magazie care a avea un perete de rigips și acolo se duceau antrenorii și auzeau indicațiile tactice înainte de meci.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, Țiți Dumitriu sunt niște exemple de antrenori care trimiteau un colaborator în acea cameră, nu se duceau ei. În vremea aceea s-a scris despre asta.

La un meci din anii 90 l-au spionat și pe Mircea Lucescu. S-a scris și despre asta atunci. Se auzeau foarte bine indicațiile antrenorului echipei adverse”, a povestit Vivi Răchită la Spotlight Superliga.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Mihai Stoichiță antrenor la Steaua

Vivi Răchită a mai povestit și cum a ajuns Mihai Stoichiță antrenor la Steaua în 1997, după plecarea lui Țiți Dumitriu. Fostul jucător al “roș-albaștrilor” a mărturisit că vestiarul este cel care l-a pus principal pe oficialul FRF la acea vreme.

“În 1996-1997 am câștigat titlul cu Țiți Dumitriu, după care el a plecat la AEK Atena și se punea problema să ne aducă un antrenor.

ADVERTISEMENT

Noi vestiarul, care eram strânși în jurul lui Marius Lăcătuș, am spus că ne asumăm câștigarea campionatului și să rămână Stoichiță din secund principal. Lucru care s-a și întâmplat.

Așa a ajuns Mihai Stoichiță antrenor principal la Steaua. Noi, vestiarul, aveam personalitate, aveam valoare și ne-am asumat câștigarea titlului în anul următor. Și așa a fost”, a mărturisit Vivi Răchită la Spotlight Superliga.

Vivi Răchită, despre cum era spionat Mircea Lucescu pe Ghencea

ADVERTISEMENT