Sport

CSA Steaua a luat decizia: „militarii” nu își mai depun dosarul pentru licența de SuperLiga

CSA Steaua București nu și-a îndeplinit obiectivul în acest sezon, acela de a accede în play-off. „Roș-albaștrii”, resemnați cu gândul că joacă în play-out.
02.04.2024 | 18:48
CSA Steaua a luat decizia militarii nu isi mai depun dosarul pentru licenta de SuperLiga
CSA Steaua București e la al treilea sezon consecutiv fără drept de promovare. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua București a ratat surprinzător play-off-ul după ce în ultimele două sezoane au terminat pe locul întâi, respectiv locul doi și puteau promova în SuperLiga dacă ar fi avut dreptul legal. Dacă în fiecare sezon „militarii” și-au depus dosarul pentru obținerea licenței pentru prima ligă, anul acesta lucrurile stau diferit.

CSA Steaua București nu și-a mai depus dosarul pentru obținerea licenței pentru SuperLiga

FANATIK a aflat că CSA Steaua București nu și-a mai depus dosarul pentru obținerea licenței pentru SuperLiga. Explicația e simplă: echipa nu s-a mai calificat în play-off și nu se mai poate lupta pentru promovare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, „militarii” ar fi putut să își depună dosarul la Federația Română de Fotbal la fel ca în ultimii doi ani, însă decizia e de înțeles din moment ce nu există nicio șansă în acest moment ca echipa să mai promoveze.

În acest moment, echipa lui Daniel Oprița e pe primul loc în play-out-ul Grupei B cu 31 de puncte, la egalitate cu cei de la Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua București, explicații despre situația incertă de la club: „Sunt probleme de natură juridică”

CSA Steaua București a transmis un comunicat în care vorbește despre șansele ca echipa să promoveze în SuperLiga: „Clubul nostru ia în calcul orice variantă legală care să asigure echipei de fotbal, din punct de vedere juridic, posibilitatea de a avea drept de promovare în SuperLigă.

Sunt multe demersuri care au fost realizate, încă avem numeroase întâlniri și discuții, dar din rațiuni strategice nu le putem face publice înainte de a fi concretizate.

ADVERTISEMENT

Sunt probleme de natură juridică, care nu au fost clarificate în totalitate până în acest moment. Ținem să menționăm că orice formă de organizare trebuie să se realizeze numai în condiții clare, care să asigure posibilitatea de a promova în Liga 1, dar, în același timp, să fie protejate marca, numele și palmaresul Stelei, pentru a nu se repeta greșelile din trecut.

Este imposibil să lansăm un termen, pentru că finalizarea demersurilor nu ține numai de Clubul Sportiv al Armatei Steaua”, se mai arată în răspunsul formulat celor de la news.ro.

ADVERTISEMENT

Formația din Ghencea, șanse mari să nu aibă drept de promovare nici sezonul viitor

CSA Steaua București se află la al treilea sezon consecutiv în care nu are dreptul să promoveze în SuperLiga. La cum arată lucrurile în acest moment, sunt șanse foarte mari ca „roș-albaștrii” să fie în aceeași situație și în sezonul viitor, iar asta înseamnă încă doi ani irosiți în Liga 2.

  • 3 sezoane au trecut de când CSA Steaua București nu are drept să promoveze în SuperLiga
ADVERTISEMENT