News

Ascunde Marea Britanie numărul real al celor morţi de coronavirus? Ce scriu medicii în certificatele de deces ale unor pacienți cu coronavirus

17.04.2020 | 17:49
Ascunde Marea Britanie numarul real al celor morti de coronavirus Ce scriu medicii in certificatele de deces ale unor pacienti cu coronavirus
ADVERTISEMENT

O organizație non-profit a obținut ghidul unui spital din Marea Britanie și a dezvăluit un fapt neașteptat despre ce se întâmplă cu pacienții decedați din cauza coronaviruslui.

Dezvăluire incredibilă la un spital din Marea Britanie

Conform Daily Mail, organizația non-profit Good Law Project a dezvăluit că medicilor de la un spital din Marea Britanie li se spune că nu este nevoie să enumere COVID-19 pe certificatele de deces ale pacienților cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

În ghidul unității medicale li se transmite doctorilor care completează certificatele de deces că ”pneumonia sau pneumonia obținută în comunitate” sunt motive acceptate pentru cauza directă a morții.

Ghidul, care este intitulat ”Ghid pentru certificarea decesului la pacienții dovediți cu COVID-19 în timpul pandemiei curente”, spune că decesele dovedite de coronavirus trebuie raportate managerului spitalului.

ADVERTISEMENT

Ghidul contrazice îndrumările oficiale ale autorităților britanice

Dar, sub titlul principii generale” se adaugă: ”Nu există nicio cerință de a scrie COVID-19 ca parte a certificatului medical de cauză a decesului”.

În document se mai arată că COVID-19 poate fi menționat într-o altă formă referitoare la cauzele indirecte de deces, dar asta numai ”în cazul în care medicul dorește”.

ADVERTISEMENT

Ghidul pare să contrazică îndrumările oficiale, care spun că ”ar fi satisfăcător să-i acordăm COVID-19 cauza decesului, chiar dacă pacientul este doar suspect, iar rezultatele testelor nu sunt încă disponibile”.

”Dacă medicii sunt descurajați cu ușurință să raporteze decese ca COVID-19, nu avem cum să știm dacă Guvernul calculează corect numărul total al deceselor cauzate de coronavirus”, anunță organizația Good Law Project, care precizează că nu se știe dacă și în alte spitale există o astfel de practică.

ADVERTISEMENT

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în spitalele din Marea Britanie a crescut joi cu încă 861, cea mai semnificativă creştere din ultimele cinci zile, numărul total al deceselor consemnate oficial ajungând la 13.729. Raportat la numărul deceselor, Marea Britanie este a cincea ţară din lume cea mai afectată de pandemia de COVID-19, după SUA, Italia, Spania şi Franţa.

ADVERTISEMENT