Fotbal intern

Astra Giurgiu face scandal după meciul cu U Craiova! Comunicat dur la adresa arbitrilor

11.03.2019 | 16:40
Astra Giurgiu face scandal dupa meciul cu U Craiova Comunicat dur la adresa arbitrilor
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Astra Giurgiu au făcut scandal după meciul pierdut cu U Craiova în prima etapă a play-off-ului Ligii 1 Betano, acuzând maniera brigăzii de arbitri care l-a avut la centru pe Istvan Kovacs. Formația pregătită de Costel Enache a acuzat neacordarea unui penalty la un henț comis în careu de căpitanul oltenilor, Nicușor Bancu, dar și mai multe cartonașe galbene acordate nejustificat.

Astra Giurgiu face scandal după meciul cu U Craiova: ”Unii arbitri privesc în gol”

”Dacă așa este ‘moda’, nu suntem de acord cu ea! Nu trebuie ca o echipă să fie dezavantajată flagrant, așa cum a fost cazul Astrei la Craiova și să facă apoi presiune mediatică, pentru a spera că astfel de episoade nu se vor repeta… Sperăm în continuare doar într-un climat normal, în care fotbalul să fie încurajat, creșterea valorică să se vadă pe teren, iar ierarhiile să fie stabilite firesc, fără influența unor ‘factori externi’! Din păcate, la Craiova nu a fost așa, întâmplător sau nu, această situație apărând exact odată cu startul play-off-ului! Ce să înțelegem? Că până acum a fost ‘liniște’, dar acum încep ‘furtunile’? Că sunt alte interese privind ierarhiile? Ar trebui să vorbim despre ‘intenție’ sau despre ‘greșeală’?”, se arată în cumonicatul postat pe site-ul oficial al Astrei.

ADVERTISEMENT

”Cum poate fi explicată decizia neacordării unui penalty recunoscut și de jucătorul advers? A acordării unor cartonașe galbene, pentru echipa noastră, venite în urma unor faulturi nesancționate ale adversarilor (situația lui Zoua)? A ‘trecerii cu vederea’ a unor atacuri care au depășit ‘limitele’ (revedeți lovitura primită de Bejan)? Și multe altele… Nu se pot explica și este trist că, la ieșirea din teren, unii arbitri privesc în gol, pe lângă partenerii de întrecere sau evită să explice deciziile luate! Nu acesta este spiritul fotbalului!”, se mai scrie în comunicatul Astrrei Giurgiu, care face scandal după întâlnirea cu U Craiova.

Stephan Drăghici și Ionuț Butean în duel pentru balon în meciul U Craiova - Astra Giurgiu
Stephan Drăghici și Ionuț Butean în duel pentru balon în meciul U Craiova – Astra Giurgiu

Nicușor Bancu a recunoscut hențul

Astra Giurgiu a fost învinsă de U Craiova cu scorul de 1-0 în prima etapă a Ligii 1 Betano, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de bosniacul Elvir Koljic. Oaspeții au jucat în inferioritate numerică din minutul 79, după eliminarea lui Risto Radunovic. Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu consideră că Istvan Kovacs a greșit când nu a acordat pernalty pentru giurgiuvenii la hențul comis de căpitanul Craiovei.

ADVERTISEMENT

La finalul întâlnirii de pe stadionul Ion Oblemenco, Nicușor Bancu a recunoscut că a atins mingea cu mâna, dar a precizat că se bucură că arbitrul nu a acordat lovitură de pedeapsă. M-a întrebat Istvan, i-am zis că m-a lovit mingea în mână, dar a fost dintr-un metru, mă bucur că nu a dat”, a fost declarația făcută de căpitanul Universității Craiova.