News

Atac armat într-o gară din Germania. Care este bilanțul victimelor

17.08.2019 | 18:39
Atac armat intro gara din Germania Care este bilantul victimelor

Un atac armat s-a produs într-o gară din Germania, în această după amiază. Un individ cu un cuțit în mână a atacat trecătorii, iar doi dintre cei pe care i-a înjunghiat au murit, informează presa germană.

Atac armat în gara din Iserlohn, Germania

Atacul s-a produs în gara din orășelul Iserlohn, în nord-vestul țării. Individul este un tânăr despre a cărui identitate nu se știe mare lucru. Acesta a atacat mai mulți oameni care circulau în gara centrală din oraș. Acesta a fost reținut imediat de către polițiști după ce, din nefericire, a reușit să ucidă două persoane.

Un bărbat și o femeie au murit după ce au fost înjunghiați de bărbatul agresiv, iar autoritățile investighează acum dacă poate fi vorba despre un atac terorist sau este doar un caz izolat al vreunui psihopat. Germania continuă să fie una dintre țările în care se produc des atacuri teroriste. Țara se află sub alertă teroristă de mai mulți ani încoace, alături de Franța, Anglia și Spania.

atac armat germania
Atacul armat s-a produs aproape de orașul Dortmund. Sursa foto: Google Maps

Germania, ținta teroriștilor în ultimii ani

În ultimii trei ani s-au produs mai multe atentate teroriste în acest stat, iar dintre acestea le amintim pe cel din Leipzig (octombrie 2016), Ansbach (iulie 2016) sau sângerosul atac de la târgul de Crăciun în luna decembrie 2016 în Berlin. Din cauza violențelor pe care teroriștii le-au provocat în ultimii ani în Germania, tot mai mulți nemți se arată indignați de politicile pro-imigrație în fruntea cărora stă cancelarul Angela Merkel.

Rata infracționalității a crescut în majoritatea regiunilor din Germania după decizia guvernului de a accepta refugiați pe teritoriul statului. Din cauza acestor atacuri, partidele extremiste printre care și un partid neonazist au început să se bucure de o susținere populară tot mai mare în Germania, Austria și în alte state europene.

 

Tags: