News

Atac armat într-un oraș din Franța. O persoană a murit și mai multe au fost grav rănite: ”O reglare de conturi din cauza drogurilor”

Un atac armat a zguduit liniștea din orașul Sevran din Seine-Saint-Denis, un departament considerat sărac undeva la est de capitala Paris.
04.05.2024 | 13:45
Atac armat intrun oras din Franta O persoana a murit si mai multe au fost grav ranite O reglare de conturi din cauza drogurilor
Atac armat într-un oraș din Franța. O persoană a murit și mai multe au fost grav rănite: ”O reglare de conturi din cauza drogurilor”. Foto: X
ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au transmis că incidentul a fost înregistrat vineri noapte la ora 23:45. Când polițiștii au ajuns la fața locului au găsit acolo patru persoane rănite grav. Din păcate una dintre victime a decedat din cauza rănilor, iar restul de trei persoane au fost transferate la spital, în stare gravă.

O persoană a murit și mai multe au fost grav rănite în Franța

Medicii sunt rezervați referitor la șansele acestora de a supraviețui. Peste câteva ore, alți trei răniți, tot prin împușcare, au fost aduși la un spital din Aulnay-sous-Bois, un oraș învecinat cu Sevran. Conform AFP, în al doilea atac au fost implicați doi atacatori care au oprit într-o parcare într-un autoturism Peugeot 5008.

ADVERTISEMENT

Ulterior, unul dintre ei, pasagerul, a coborât și a tras mai multe focuri de armă, după care a intrat în apoi în mașină și a fugit. Primarul din Sevran, Stephane Blanchet, a vorbit deschis despre acest caz și a anunțat că cel mai probabil totul a fost o reglare de conturi între traficanții de droguri din zonă.

”Nu trebuie să ne ascundem: este cu certitudine o reglare de conturi având legătură cu traficul de droguri”, a declarat primarul. În consecință, polițiștii au deschis o anchetă pentru crimă cu premeditare de către o bandă organizată și tentativă de crimă cu premeditare de către o bandă organizată.

ADVERTISEMENT

Trebuie să facem ordine şi să intervenim în profunzime pentru a eradica traficul de droguri. Brutele care trag cu muniţie reală nu ascultă apelurile la calm”, a completat primarul, conform presei citate.

Un bărbat a atacat mai multe persoane din Londra cu o macetă

În urmă cu doar patru zile, un bărbat înarmat cu o macetă tăia la întâmplare oamenii de pe o stradă din Londra. Atacatorul în vârstă de 36 de ani a ucis un adolescent în vârstă de 14 ani, iar printre victime se află doi oameni ai legii care au fost răniți în timp ce încercau să-l imobilizeze pe atacator.

ADVERTISEMENT

Deși anchetatorii au stabilit că atacul nu are legătură cu terorismul, modul de a acționa al atacatorului a fost cel puțin bizar. Acesta ar fi ajuns la fața locului cu un microbuz, pe care l-a condus cu viteză într-o clădire.

A coborât, după care a început să atace trecătorii, șase persoane fiind rănite. ”Cei doi ofițeri ai Poliției Metropolitane sunt internați în spital. Ambii trebuie să fie supuși unor intervenții chirurgicale, pentru că au suferit răni grave. Credem că la această etapă, viețile lor nu sunt în pericol”, a explicat Stuart Bell, reprezentant al poliției din Londra.

ADVERTISEMENT

Atacatorul a fost în cele din urmă reținut, iar acum anchetatorii vor să afle ce l-a determinat să provoace haosul. ”Un bărbat de 36 de ani a fost reținut. Polițiștii au folosit aparatele cu electroșocuri din dotare. Poliția a fost alertată în jurul orei șapte dimineața și suspectul a fost reținut după 22 de minute”, a completat Stuart Bell.

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
SIMONA HALEP a RECUNOSCUT! ANUNȚUL ZILEI: Vă mulțumesc celor care mă susțineți
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Piața imobiliară. O nouă explozie a prețurilor
Piața imobiliară. O nouă explozie a prețurilor
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori