News

Atac armat în timpul unei petreceri în SUA. O fetiță de 9 ani a murit după ce a fost împușcată în cap

O fetiță în vârstă de 9 ani din Chicago, SUA, a murit după ce a fost împușcată în timp ce se afla cu părinții la o petrecere, iar 11 alți oameni au fost grav răniți.
14.04.2024 | 22:45
Atac armat in timpul unei petreceri in SUA O fetita de 9 ani a murit dupa ce a fost impuscata in cap
Atac armat în timpul unei petreceri în SUA. O fetiță de 9 ani a murit, după ce a fost împușcată în cap. Foto: CNN
ADVERTISEMENT

Se pare că grupul de oameni, printre care un copil de 1 an, se aflau în curtea unei case unde sărbătoreau ceva. Martorii spun că o mașină neagră s-a apropiat, a deschis geamurile, după care oamenii din interior au deschis focul asupra petrecăreților. Cel mai probabil a fost vorba despre o răfuială clasică între bande criminale.

Atac armat în timpul unei petreceri în SUA, o fetiță de 9 ani a murit

Conform ABC7Chicago.com, incidentul a avut loc în partea de sud a orașului, în jurul orei locale 21:18, în apropiere de 52nd Street și South Damen Avenue, în cartierul Back of the Yards. Ofițierii de poliție au identificat 18 persoane rănite, însă dintre acestea doar 11 sunt în stare gravă, pe lângă fetița care a murit.

ADVERTISEMENT

Un martor a povestit că a văzut un sedan negru apropiindu-se de zonă, iar cineva necunoscut a început să tragă în mulțime înainte de a fugi. Printre victime se numără șapte adulți și patru copii, conform anunțului oficial. O fetiță de 9 ani a fost împușcată în cap și a murit la spital.

Conform sursei citate, pe lista victimelor se află un copil de 1 an, împușcat în abdomen, care se află în stare critică. Un băiețel de 8 ani împușcat în abdomen, ce se află în stare critică, precum și o un copil în vârstă de 9 ani care a fost atins ușor în mână de glonț, dar va scăpa.

ADVERTISEMENT

În rândul adulților, un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost împușcat în braț și în spate și e în stare critică la spital, în timp ce o tânără de 19 ani a fost împușcată în picior, o tânără de 26 de ani a fost împușcată în coapsă, una de 30 de ani în antebraț, o femeie de 36 de ani în spate, un bărbat de 38 de ani în picior și o femeie de 40 de ani în abdomen.

O fetiță de 9 ani a fost ucisă în timpul unei petreceri din SUA

Poliția spune că sunt probabil doi atacatori, însă nimeni nu a fost momentan reținut. Consilierul Stephanie Coleman, care reprezintă Secția 16 din Chicago, a dat următoarea declarație. ”Comunitatea Back of the Yards este unită în durerea, rugăciunile și convingerea noastră colectivă că trebuie să continuăm să fim fermi și să luptăm împotriva acestor acte fără sens.

ADVERTISEMENT

Violența este o problemă la nivel de oraș care continuă să caracterizeze în mod fals adevărata esență și natura intrinsecă a cartierelor noastre. Această tragedie ne-a lăsat pe toți cu inima zdrobită și îndurerată.

Sunt încrezător că inspectorul Snelling și Departamentul de Poliție din Chicago vor lucra neobosit pentru a reține persoana sau persoanele responsabile pentru această crimă lașă. Vreau să transmit sincere condoleanțe familiei”.

ADVERTISEMENT

Statistic, la fiecare 24 de ore 327 se americani sunt împușcați și aproximativ 100 au șansa reală să moară. 23 de minori sunt zilnic pe lista victimelor, în timp ce orice american are șanse de 26 de ori mai mari ca oricare alt cetățean din lumea civilizată, să fie împușcat fără motiv.

ADVERTISEMENT