News

Droguri și gloanțe. Cum se juca Maru, dealerul lui Vlad Pascu, de-a mafiotul. Descoperirea făcută de procurorii DIICOT acasă la traficant

Tudor Duma (19 de ani), zis ”Maru”, tânărul acuzat că-l alimenta cu droguri pe Vlad Pascu, va fi judecat și pentru deținere ilegală de arme și muniții.
05.04.2024 | 17:47
Droguri si gloante Cum se juca Maru dealerul lui Vlad Pascu dea mafiotul Descoperirea facuta de procurorii DIICOT acasa la traficant
Maru, presupusul dealer de droguri al lui Vlad Pascu, făcea colecție de gloanțe / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Inquam / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Dealerul lui Vlad Pascu nu se mulțumea doar să vândă droguri, ci avea și un hobby mai puțin obișnuit, care ar putea să-i mai aducă câțiva ani în plus la o posibilă condamnare. Maru, așa cum era cunoscut Tudor Duma, va fi judecat pentru trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată (7 acte materiale), deținere de droguri în vederea consumului propriu în formă continuată, dar și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cartușe de calibrul 12, găsite de procurori acasă la Maru

Această ultimă acuzație a fost adăugată de procurorii DIICOT după o percheziție organizată la domiciliul tânărului, în septembrie 2023. Atunci, anchetatorii au găsit trei cartușe de calibrul 12 în formă cilindrică, având corp de plastic și capsă percutantă. Suficient pentru un nou cap de acuzare pe numele lui Duma, care la data respectivă nu figura ca posesor de autorizație de deținere arme letale/neletale supuse autorizării. Tot cu ocazia percheziției, la domiciliul din București a lui Tudor Duma, au fost găsite 2,90 grame canabis și 0,21 grame codeină, despre care procurorii spun că erau destinate consumului propriu. La o altă adresă a fost găsită o cantitate de 10 ml lichid Fentanyl, un drog de mare risc.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii mai spun că în perioada ianuarie-februarie 2023, Maru a achiziționat 250 de grame de canabis, de la frații Costin și Ștefan Constantin, și ei inculpați în acest dosar. În noaptea de 13-14 aprilie 2023, el ar fi adus droguri la o petrecere organizată acasă la Vlad Pascu, unde a oferit participanților aproximativ 10 grame de metamfetamină cristal. Printre consumatorii produsului s-a numărat și o minoră.

Petrecerea cu droguri organizată de Vlad Pascu

Petrecerea de pomină organizată de Vlad Pascu constituie obiectul unui dosar separat, în care Vlad Pascu și părinții săi, Miruna și Mihai Pascu, sunt acuzați de consum și trafic de droguri, influențarea martorilor (mama lui Pascu) și nerespectarea regimului armelor și munițiilor (tatăl lui Pascu).

ADVERTISEMENT

Unul dintre martorii audiați le-a spus anchetatorilor că mama lui Pascu știa că fiul ei consuma droguri alături de ceilalți invitați, mai ales că avea instalată o cameră de supraveghere în apartament.

”Da, cunoștea, pentru că Vlad mi-a povestit că se mai certa cu mama lui la telefon, pentru că mama lui îi reproșa consumul de droguri. Am asistat într-o împrejurare când mama lui Vlad l-a sunat pe acesta și i-a reproșat că a consumat droguri în apartamentul de pe (…), unde era instalată o cameră de supraveghere pe care mama lui Vlad ne văzuse și pe mine și pe Vlad având un comportament specific consumului de droguri”, le-a spus procurorilor unul dintre participanți.

ADVERTISEMENT

Mihai, tatăl lui Vlad Pascu, a ajuns și el să fie acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor după ce, în timpul unei percheziții organizate în toamna anului trecut, în apartamentul său au fost găsite mai multe cartușe depozitate necorespunzător. Pedeapsa pentru această infracțiune este de închisoare de la unu la 5 ani pentru arme letale și de la 3 luni la un an sau amendă pentru arme neletale.

Dealerul lui Pascu, trimis în judecată și pentru furt calificat

Cu o seară înainte să fie ridicat de poliție, Tudor Duma a pătruns în incinta Spitalului Floreasca din București, sperând să găsească droguri și medicamente. El a făcut un live pe TikTok în care apare ținând în mână un cuțit, pentru cazul în care unul dintre paznici ar fi venit să-l ia la întrebări. Și în acest caz, Maru a fost trimis în judecată pentru furt calificat, într-un dosar separat.

ADVERTISEMENT

„Băi nebunilor, am intrat prin efracție în spitalul Floreasca. Băi, e gol, nu știe nimeni că sunt aici, mă duc să fur niște droguri ceva, urați-mi succes adevărat”, spunea dealerul lui Vlad Pascu în filmarea postată pe TikTok.

Pe 19 august 2019, Vlad Pascu a comis un accident de circulație în apropierea localităților 2 Mai și Vama Veche, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața și alți șase au fost răniți. Pascu se afla sub influența drogurilor.

Anterior, Pascu fusese oprit de două ori de echipajele de poliție, inclusiv cu câteva ore înainte de accident. Inexplicabil, el a fost lăsat să plece, în ciuda faptului că în mașina lui au fost găsite droguri și că circula fără o asigurare RCA valabilă.

ADVERTISEMENT
Tags: