Sport

Atac brutal la adresa lui Benzema! Francezul, jignit în 5 limbi diferite după un mesaj pro Gaza

Situația tensionată din Israel face victime și în rândul fotbaliștilor. Karim Benzema a postat un mesaj de solidaritate față de situația din Gaza și a fost imediat atacat pe rețelele de socializare.
16.10.2023 | 10:35
Atac brutal la adresa lui Benzema Francezul jignit in 5 limbi diferite dupa un mesaj pro Gaza
Karim Benzema a fost jignit in 5 limib diferite. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Israel și Gaza duc o luptă sângeroasă din care civilii au de suferit enorm. Adversara României la Euro, Israel, a fost atacată de către luptătorii din Gaza, iar țara a intrat în alertă maximă. Competițiile sportive au fost oprite, iar o contraofensivă a fost pusă în acțiune de către armată.

Benzema a fost atacat în mediul online după mesajele

David „Dudu” Aouate, fostul portar al naționalei Israelului, l-a insultat public pe Karim Benzema într-o manieră extrem de controversată. În vârstă de 45 de ani, Aouate a postat un mesaj pe internet unde i-a adresat cuvinte dure lui Benzema în cinci limbi diferite.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit de la mesajul transmis de Karim Benzema. În vârstă de 35 de ani, fostul atacant al celor de la Real Madrid și-a exprimat gândurile și rugăciunile față  de locuitorii din Gaza. Războiul dintre cele două teritorii afectează populația, care trăiește în frică și teroare.

Mesajul de susținere al lui Benzema a stârnit controverse din tabăra adversă. David Aouate a reacționat extrem de negativ și a ținut să îi dea o replică dură balonului de aur. Fostul portar i-a transmis lui Benzema un mesaj extrem de jignitor, în 5 limbi străine: ebraică, franceză, engleză, arabă și spaniolă.

ADVERTISEMENT

„Ești un fiu de c…ă”, a scris Aouate, postare care a generat o reacție puternică din partea internauților. Aceștia se întreabă dacă vorbele israelianului au încălcat sau nu regulile comunității. Acest incident a adus în discuție etica și responsabilitatea utilizării rețelelor sociale în contextul unui conflict atât de sensibil.

Benzema a fost jignit în 5 limbi diferite

Incidentul dintre cei doi a avut loc în contextul escaladării conflictului dintre dintre Israel și organizația teroristă Hamas, care a atacat Israelul în data de 7 octombrie 2023. Bombardamentele și schimburile de rachete au dus la pierderi umane semnificative în ambele tabere.

ADVERTISEMENT

Israel a ripostat cu bombardamente în Fâșia Gaza, iar țintele principale au fost liderii organizației Hamas și locurile în care aceștia se ascundeau. Replica Israelului a escaladat situația și atenția internațională față de acest subiect. Problemele din Israel au oprit pentru moment toate competițiile sportive din zonă.

Karim Benzema, în vârstă de 35 de ani, a jucat la Real Madrid în perioada 2009 – 2023. Francezul de origini algeriene a adunat peste 400 de meciuri în tricoul formației madrilene pentru care a reușit să înscrie de 238 de ori. Pentru naționala Franței, Benzema a strâns 97 de selecții și a reușit să înscrie de 37 de ori.

ADVERTISEMENT

David “Dudu” Aouate este fostul portar al naționalei Israelului. Acesta a strâns 78 de selecții pentru țara sa. Aouate a jucat în Spania pentru Racing Santander, Deportivo La Coruña, și Mallorca. Acesta a reușit să facă pasul spre fotbalul iberic după două sezoane de succes în tricoul lui Maccabi Haifa.

ADVERTISEMENT