Sport

FIFA, mesaj emoționant cu privire la războiul din Israel: ”Fotbalul nu poate rezolva problemele lumii”

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a avut un mesaj plin de compasiune în care a cerut încetarea războiul dintre Israel și Palestina.
13.10.2023 | 19:45
FIFA mesaj emotionant cu privire la razboiul din Israel Fotbalul nu poate rezolva problemele lumii
Președintele FIFA, Gianni Infantino, a avut un mesaj plin de compasiune în care a cerut încetarea războiul dintre Israel și Palestina. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În urma acestui conflict, UEFA a amânat partidele pe care naționala lui Alon Hazan trebuia să le joace în luna octombrie cu Elveția și Kosovo. O decizie finală în privința Grupei I urmează să fie anunțată în curând.

Mesajul FIFA după începerea războiului din Israel

Moartea a sute de oameni în războiul din Israel care a început în urmă cu câteva zile l-a făcut pe președintele FIFA, Gianni Infantino, să dea un mesaj extrem de emoționant în care a transmis condoleanțe.

ADVERTISEMENT

”Aș dori să exprim cele mai profunde condoleanțe Federației Israeliene de Fotbal și Federației Palestiniene de Fotbal, având în vedere violențele îngrozitoare care au avut loc în ultimele zile.

Este pe cât de sfâșietor, pe atât de șocant să vezi suferind și mai mult o regiune a cărei populație a cunoscut o suferință atât de profundă de prea mult timp. Lumea fotbalului este solidară cu poporul israelian și palestinian și cu toate victimele nevinovate care au plătit un preț de nedescris.

ADVERTISEMENT

Atât FIFA, cât și UEFA, forul de conducere al fotbalului european, nu au făcut declarații publice cu privire la acest conflict. Însă, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, i-a scris și el șefului federației israeliene pentru a exprima condoleanțe”, a precizat Infantino, conform Reuters.

Ce se întâmplă cu meciurile Israelului

Deși știe că fotbalul nu poate rezolva toate problemele, președintele FIFA a cerut încetarea conflictului din zonă: ”FIFA se alătură apelului pentru încetarea imediată a ostilităților și pentru alinarea imediată a suferințelor populației atât din Israel, cât și din Palestina.

ADVERTISEMENT

Bineînțeles, știm că fotbalul nu poate rezolva problemele lumii, dar poate juca chiar și un mic rol în aducerea unei lumini de speranță acolo unde pare să fie doar întuneric în față”, a mai spus Gianni Infantino.

Prezent la Budapesta la întâlnirea României cu Belarus, jurnalistul Cristi Coste a intrat în direct la emisiunea FANATIK SUPERLIGA și a precizat că există posibilitatea ca meciul Israel – România, care ar trebui să aibă loc la 18 noiembrie, să fie reprogramat în ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

În schimb, jurnalistul Vlad Roșca a ținut să precizeze că această variantă ar putea să nu fie totuși viabilă, pentru că la începutul lunii decembrie va avea loc tragerea la sorți a grupelor pentru turneul final al Euro 2024.

ADVERTISEMENT
Tags: