News

Atac cu bombă în timpul unei ceremonii religioase din Africa. Explozia s-a soldat cu cinci morți și zeci de răniți. Doi copii, printre victime

25.05.2020 | 13:26
Atac cu bomba in timpul unei ceremonii religioase din Africa Explozia sa soldat cu cinci morti si zeci de raniti Doi copii printre victime
ADVERTISEMENT

Un atac cu bombă a avut loc în timpul unei ceremonii religioase din Somalia. În urma exploziei, cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva zeci au fost rănite.

Atac cu bombă în timpul unei ceremonii religioase din Africa. Cinci morți și zeci de răniți

Conform presei din Africa, cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 23 au fost rănite duminică, într-o explozie la marginea orașului Baidoa din sud-vestul Somaliei, așezare la 250 de kilometri de capitala Mogadishu.

ADVERTISEMENT

Din primele informații oferite de autoritățile locale și citate de TVN News a fost vorba de un atac care a vizat persoane dintr-o tabără de persoane strămutate care luau parte la festivitatea Eid al-Fitr, una care marchează finalul sărbătorii de Ramadan în lumea musulmană.

Explozia a avut loc duminică după-amiază, chiar în timp ce oamenii erau angrenați în dansuri tradiționale pe un câmp din apropierea unei tabere de persoane strămutate la nord de oraș.

ADVERTISEMENT

Printre cele cinci persoane decedate se numără și doi copii. Somalia a sărbătorit sâmbătă Eid al Fitr, iar festivitățile continuă timp de trei zile conform tradițiilor islamice.

La spitalele din zonă au ajuns mai mulți pacienți, iar din primele informații se pare că majoritatea au fost externați, având leziuni minore după explozie.

ADVERTISEMENT

Bomba din Baidoa, ”plantată” înainte de startul ceremoniilor

Un oficial de securitate din Somalia a spus, pentru sursa citată, că evenimentele s-au derulat sâmbătă fără incidente. Acesta crede că bomba a fost plantată înainte ca sărbătorile să se reia pentru a doua zi duminică, atunci când erau prezenți mai mulți cetățeni.

Până în acest moment nu a existat nicio revendicare a atacului cu bombă, dar grupul militant Al-Shabaab, care a declanșat astfel de atacuri în ultimele luni, pare cel mai incriminat.

ADVERTISEMENT

Perioada Ramadanului a fost relativ pașnică în Somalia, fără atacuri majore, în special în capitala Mogadishuo, care în trecut a suferit incidente sângeroase în timpul Ramadanului.

Recent, generalul Barre, șeful interimar al departamentului de sănătate al poliției naționale, a fost vizat de un atac terorist. Pe 20 mai, o explozie similară celei de duminică a afectat vehiculul acestuia. Gen Barre nu se afla în mașină, dar una dintre gărzile sale a fost ucisă și alte trei persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT
Tags: