VESTE MARE pentru Rapid şi Craiova! Ce se întîmplă cu imnurile compuse de Adrian Păunescu

Atît suporterii celor de la FC U Craiova, cît şi cei ai Rapidului au reale motive de bucurie în noul an, avînd în vedere că unele dintre cele mai dragi simboluri ale celor două formaţii,...
03.01.2014 | 13:31
VESTE MARE pentru Rapid si Craiova Ce se intimpla cu imnurile compuse de Adrian Paunescu

Atît suporterii celor de la FC U Craiova, cît şi cei ai Rapidului au reale motive de bucurie în noul an, avînd în vedere că unele dintre cele mai dragi simboluri ale celor două formaţii, imnurile compuse de regretatul poet Adrian Păunescu nu le pot fi luate. Anul trecut, fiul regretatului poet, Andrei, a luat echipei lui Mititelu dreptul de a folosi imnul “Cîntec pentru Oltenia”, cedîndu-l formaţiei Primăriei, folosindu-se de calitatea de succesor a lui Adrian Păunescu. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, fiul fostului poet intenţionează să ceară bani şi Rapidului pentru folosirea imnului “Sîntem peste tot acasă”. Totuşi, situaţia se schimbă cu 180 de grade, în ambele cazuri, după ce sora acestuia, Andreea, a explicat pentru 1923.ro că Andrei Păunescu nu are calitate de moştenitor şi, în consecinţă, nici un drept asupra creaţiilor intelectuale ale tatălui său.

“Andrei nu are cum să întreprindă nici o acţiune legată de imnurile Craiovei sau ale Rapidului şi nici de altă operă compusă de tatăl nostru, deoarece nu are calitatea de moştenitor. Procesul de succesiune nu s-a încheiat, încă se află pe rol la Tribunalul Prahova. În ceea ce priveşte cedarea către CS U Craiova a imnului, intenţionat, în comunicatul remis presei, Andrei a uitat un «i» la «membri». Repet, ca să fie clar: nimeni din familia Păunescu, nici eu, nici Andrei, nici Carmen, nici Ana Maria, nu avem, pînă la terminarea succesiunii, calitatea de moştenitor. Suporterii Rapidului să stea liniştiţi. Deţinătorul drepturilor de autor pentru opera tatălui nostru, deocamdată este Adrian Păunescu”, a declarat Andreea Păunescu pentru 1923.ro. 

Informaţia se confirmă şi pe site-ul ucmr-ada.ro, acolo unde apare un tabelul titularilor drepturilor de autor decedaţi şi care nu au drept de succesiune la data de 31.07.2013 şi în care figurează şi numele lui Adrian Păunescu.

tabel site

paunescu tabel

Tags: