News

Atenţie, şoferi! Poliţia te amendează dacă filmezi incidentele din trafic

08.04.2019 | 15:12
Polițiștii pot amenda șoferii pe baza imaginilor video

Vești proaste pentru șoferi. Sunt pasibili de  amendă , dacă filmează incidentele din trafic. Mai concret, poliția poate aplica sancțiuni usturătoare, doar pe baza imaginilor surprinse de camerele montate pe bordul mașinii.

Te poți trezi cu amendă dacă filmezi incidentele din trafic

De acum, forțele de ordine îi pot amenda mult mai ușor pe participanții la trafic care încalcă regulile de circulație. Oamenii legii pot consulta filmările surprinse de camerele video montate pe bordul autovehiculelor, iar în cazul în care șoferul este depistat cu nereguli, va fi amendat.

Pe de altă parte, dacă șoferii trimit imagini video în care au surprins încălcări ale regulilor de circulație din partea altor participanți la trafic, există riscul ca acestea să nu fie luate în seamă. Publicarea imaginilor pe rețele de socializare însă, poate face ca poliția să se autosesizeze și să ia măsurile necesare.

Șoferii pot primi amenzi usturătoare, pe baza imaginilor surprinse de camerele montate pe bord
Șoferii pot primi amenzi usturătoare, pe baza imaginilor surprinse de camerele montate pe bord

Șoferii nu trebuie să sesizeze eventualele nereguli din trafic

Ne confruntăm, așadar, cu un nou paradox. Camerele video de pe bordul mașinii îți pot aduce sancțiuni usturătoare, însă nu te ajută foarte mult atunci când vrei să semnalezi eventualele nereguli comise de ceilalți participanți la trafic, întrucât poliția tinde să nu ia în considerare probele video.

Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți șoferi au început să-și instaleze camere video pe bordul autovehiculelor, pentru a filma astfel fiecare drum pe care îl parcurg. Oamenii recurg la această metodă, care se poate dovedi utilă în situații critice, cum ar fi accidentele, moment în care imaginile surprinse de camerele montate pe bord pot constitui probe în instanță.

În ceea ce privește poliția, aceasta se autosesizează numai atunci când consideră că este necesar. Spre exemplu, un astfel de caz s-a petrecut recent la Constanța, un șofer trimițând oamenilor legii o sesizare însoțită de imaginile surprinse de camera montată pe bordul mașinii sale, în care se poate observa cum un alt participant la trafic încalcă mai multe reguli de circulație, precum neacordarea priorității pietonilor, sau trecerea de pe o bandă pe alta, fără a semnaliza.