News

Ați greșit poligonul, băieții mei! Armata română a intrat cu tancurile în lanul cu grâu. Video

20.06.2019 | 18:42
Ați greșit poligonul, băieții mei! Armata română a intrat cu tancurile în lanul cu grâu. Video
Armata română, în timp ce a greșit poligonul pentru exercițiul Saber Guardian *foto: captură facebook

Armata română găzduiește în această perioadă exercițiul militar denumit Saber Guardian, care are loc în această perioadă în câmpiile Dobrogei, alături de aliații din structurile NATO. Printre aceștia se numără și Regimentul 2nd Cavalry al armatei americane, sosit special din Germania pentru acest antrenament.

Militarii români au intrat cu tancurile pe un camp de grâu!

Armata română a comis însă o gafă uluitoare. În apropiere de punctul de control de la Fetești, unde trebuia să aibă loc un exercițiu NATO, militarii români au greșit locul poligonului și au intrat cu tancurile într-un lan cu grâu. Angajații de la punctul de control au fugit panicați, după ce în cadrul exercițiului au tras cu gloanțe oarbe.

Proprietarul ogorului a vorbit la B1 Tv despre această situație: „Mi-au speriat muncitorii pentru că nu știam nimic despre exercițiu. Au rupt-o la fugă! Am sunat la 112 să le spun că sunt tancuri la mine în câmp”, a zis proprietarul, în timpul emisiunii „Bună, România!”

Armata română a intrat cu vehiculele militare într-un câmp de grău

Armata română a greșit coordonatele unui exercițiu militar NATO și a trimis vehiculele militare în câmpul cu grâu, în apropiere de Fetești 1 *sursa: B1 Tv

Gepostet von Stiri Mondene am Donnerstag, 20. Juni 2019

Militarii și-au asumat vina

După sosirea oamenilor legii, militarii au oprit exercițiul și au recunoscut că au avut coordonatele greșite. Pe imaginile surprinse de la fața locului pot fi văzute tancuri și Humvee-uri cum merg libere prin lanul de grâu și printre floarea soarelui.

Armata română a intrat cu vehiculele militare într-un câmp de grâu – part 2

Armata română a greșit coordonatele unui exercițiu militar NATO și a trimis vehiculele militare în câmpul cu grâu, în apropiere de Fetești – part 1 *sursa: B1 Tv

Gepostet von Stiri Mondene am Donnerstag, 20. Juni 2019

Sute de militari participă în aceste zile la trageri de luptă în Poligonul din apropierea oraşului Babadag, din judeţul Tulcea. Este o nouă etapă a unui exerciţiu mai amplu, organizat o dată la doi ani de Comandamentul Forţelor Armate ale Statelor Unite din Europa.

Pentru eficientizarea activităților de instruire  “Saber Guardian” este conectat cu exerciții naționale și multinaționale, iar numărul total al participanților din 14 state aliate și partenere este de 13.500. Armata României este reprezentată de 7.600 de militari, iar circa 350 dintre ei se află în Poligonul din Babadag, anunță Radio România Actualități.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri