News

Autocar cu 40 de pasageri, răsturnat în Ialomița din cauza viscolului. A fost activat Planul roșu de intervenție

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție în dimineața zilei de duminică după ce un autocar cu 40 de persoane la bord s-a răsturnat
26.11.2023 | 11:27
Autocar cu 40 de pasageri rasturnat in Ialomita din cauza viscolului A fost activat Planul rosu de interventie
Autocar cu 40 de pasageri, răsturnat în Ialomița. Sursa foto: ISU Ialomița
ADVERTISEMENT

Un autocar, în care se aflau 40 de persoane, 38 de pasageri și 2 șoferi, s-a răsturnat în această dimineață în apropierea localității Iazu din Ialomița. Autocarul a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat pe o parte după ce a derapat pe drumul acoperit cu zăpadă.

Planul roșu de intervenție activat

Ținând cont de numărul mare de persoane implicate în acest accident, autoritățile au activat imediat planul roșu de intervenție. Accidentul s-a produs înainte de ora 05.48, momentul în care a fost activat planul roșu. Din fericire nu au fost victime, o singură persoană fiind ușor rănită în urma accidentului.

ADVERTISEMENT

La locul accidentului autoritățile au intervenit cu şase echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, un microbuz şi o ambulanţă SMURD. „Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului Ialomiţa, începând cu ora 5.48 a fost activat planul roşu de intervenţie.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgenţă şase echipaje de salvatori din cadrul Detaşamentului de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, un microbuz şi o ambulanţă SMURD. În sprijinul salvatorilor au intervenit şi două echipaje SAJ tip B şi un echipaj tip C şi o autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU B-IF”, a transmis duminică ISU Ialomița.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au precizat că în urma accidentului a rezultat doar o victimă rănită ușor, toate persoanele din autocar fiind transportate la școala din localitatea Iazu, unde au fost adăpostite. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 06.40.

Vremea rea a făcut prăpăd în sud-estul țării

Autoritățile au precizat că accidentul s-a produs din cauza vizibilității reduse, în județul Ialomița ningând puternic în această dimineață cu rafale ale vântului de până la 100 de kilometri pe oră. Constanța este unul dintre cele mai afectate județe, atenționarea de cod roșu fiind prelungită de la ora 10.00 până la ora 16.00 în acest județ.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” a transmis în această dimineață că toate drumurile naționale și județene din județ au fost închise circulației din cauza ninsorii şi a viscolului. Măsura a fost luată la o oră după ce în această dimineață autoritățile anunțaseră închiderea tuturor drumurilor județene.

Potrivit unei centralizări făcute la nivelul ISU Dobrogea peste 200 de persoane au nevoie de ajutor după ce au rămas înzăpezite pe drumurile din județ. Potrivit datelor autorităților, în această dimineață sunt blocate pe drumurile din județ în diferite zone 35 de autoturisme, patru microbuze, două autocare, o autocisternă, fiind vorba de 215 persoane care au nevoie de ajutor.

ADVERTISEMENT

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că intervine în 13 localităţi din judeţele Buzău, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Prahova, Tulcea, şi Teleorman şi Municipiul Bucureşti pentru deblocarea autovehiculelor rămase blocate în zăpadă.

„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 13 localităţi din 7 judeţe (Buzău, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Prahova, Tulcea, şi Teleorman) şi municipiul Bucureşti, unde se intervine pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă, pentru degajarea unor elemente de construcţie de la 1 imobil, a 27 copaci şi 1 stâlp de electricitate căzuţi pe carosabil, fiind avariate 10 autoturisme, cât şi pentru evacuarea apei din 8 curţi şi un beci”, a transmis DSU.

ADVERTISEMENT