News

Ce avere are Corina Corbu, cea care a fost numită noul președinte al ICCJ

19.07.2019 | 11:37
Ce avere are Corina Corbu cea care a fost numita noul presedinte al ICCJ
Ce avere are noul președinte al ICCJ, Corina Corbu *foto: Inquam Photos

Corina Corbu este singurul magistrat care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Judecătoarea a susținut joi interviul în fața membrilor secției pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și a fost validată în funcție. În ultima declarație de avere, Corina Corbu avea o agoniseală destul de frumoasă după o carieră juridică importantă.

Ce avere are Corina Corbu, noul președinte ICCJ

Astfel, potrivit ultimei declarații de avere publicate pe site-ul ICCJ la 13 iunie, Corina Corbu deține un apartament în București de numai 56 de metri pătrați pe care și l-a cumpărat în 2007. De asemenea, ea mai are și două mașini, un Citroen C3 din 2005 și un Nissan Juke din 2018. De asemenea, Corina Corbu are trei depozite bancare în valoare totală de 65.000 de euro, toate trei deschise în 2019 la aceeași bancă din România. Noua şefă a ICCJ are bijuterii, obiecte de artă și de cult, cumpărate în perioada 2010 – 2018 și a căror valoare ajunge la 25.000 de euro.

Corina Corbu nu stă rău nici în ceea ce privește veniturile. Ea a obținut anul trecut din salariul încasat de la ICCJ o sumă de peste 172.000 de lei, precum și 68.812 lei de la firma de avocatură Mușat & Asociații. Ea a mai încasat și următoarele sume din alte surse: 725.722 de lei de la ÎCCJ, reprezentând drepturi salariale pentru perioada 2014-2018, 40.731 lei, tot de la ÎCCJ, în contul a drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești, 1.731 de lei pentru activitatea didactică desfășurată pe parcursul anului trecut, iar 1.832 de lei pentru drepturi salariale restante stabilite prin hotărâri judecătorești. Vezi declaratia aici.

Declarația de avere a noului președinte al ICCJ, Corina Corbu
Declarația de avere a noului președinte al ICCJ, Corina Corbu

Cine este Corina Corbu, cea care i-a luat locul Cristinei Tarcea la ICCJ

Înainte să ajungă președinte al Înaltei Curți, Corina Corbu era președintele secției de Contencios de la ICCJ. Ea a fost trimisă în judecată de DNA în 2014, când a fost acuzată de favorizarea făptuitorului, dar a fost achitată definitiv în mai 2018 alături de toți inculpații din dosar.

De altfel, relația ei cu fostul procuror-șef DNA nu e tocmai bună. Astfel, în martie 2019 un complet de cinci judecători a decis că Kovesi nu a săvârşit abatere disciplinară când şi-a desemnat consiliera, judecătoarea Dana Tiţian, să efectueze un control la structurile DNA din Suceava şi Iaşi. Doi magistraţi din complet, Corina Corbu şi Maria Hrudei, au făcut opinie separată, în sensul admiterii acţiunii disciplinare şi sancţionării lui Kovesi cu avertisment.

Tags: