News

Avertizare meteo! Cod galben de furtuni în mai multe județe. Descărăcări electrice, grindină și ploi torențiale sunt așteptate

09.06.2020 | 11:49
Avertizare meteo Cod galben de furtuni in mai multe judete Descaracari electrice grindina si ploi torentiale sunt asteptate
ADVERTISEMENT

O avertizare meteo de ultimă oră a fost lansată de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, începând de astăzi, de la ora 09.30 și până pe data de 12 iunie, adică vineri, ora 19.00 sunt așteptate mai multe manifestări de instabilitate atmosferică.

Avertizare meteo!

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de marți (9 iunie) îndeosebi în regiunile intracarpatice și la munte, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 iunie) în sud-vest, iar miercuri și joi (10 și 11 iunie) în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

Cod galben de furtuni în mai multe județe

Trebuie specificat că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul săptămânii în majoritatea regiunilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, în intervalul de valabilitate 09 iunie, ora 12:00 și până pe data de 10 iunie, ora 10:00 există conform celor de la ANM o instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că până astăzi la ora 12.00 există un alt avertisment ferm venit de la ANM. Mai exact, în județul Mureş, în zona de munte, în localitățile Hodac, Ibănești, Răstolița.

În județul Harghita, în zona de munte de peste cota 1800 m, adică în Toplița, Gheorgheni, Praid, Ditrău, Remetea, Joseni, Zetea, Suseni, Ciumani, Sărmaș, Tulgheș, Lăzarea, Borsec, Bilbor, Gălăuțaș, Subcetate, Voșlăbeni, Corbu și Vărșag.

ADVERTISEMENT

Concret, aici se vor semnala averse care vor cumula local 20…25 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului

 

ADVERTISEMENT