Fotbal international

Axel Witsel, episod șocant în China: “De asta am renunțat la 18 milioane “

22.08.2019 | 20:19
Axel Witsel episod socant in China De asta am renuntat la 18 milioane

Axel Witsel, actualul jucător al Borussiei Dortmund, a povestit un episod șocant în care a fost implicat în perioada în care a jucat în China, la Tianjin. Mijlocașul belgian recunoaște că a renunțat la salariul de 18 milioane de euro pe sezon după ce s-a lovit de condițiile spitatelor din China, unde a fost nevoit să ajungă cu fiica sa, care avea o problemă stomacală care nu a putut fi tratată corespunzător din cauza dotărilor precare.

De ce a renunțat Axel Witsel la salariul uriaș din China

Axel Witsel a plecat după doar un an în China, unde a evoluat pentru Tianjin, formația care îi oferea un salariu colosal, 18 milioane de euro anual. Belgianul a luat hotărârea de a părăsi fotbalul din Asia după ce s-a lovit de condițiile din spitale, unde a fost nevoit să ajungă cu fiica sa, care avea o problemă stomacală. Witsel a povestit pentru Dazn că fiica sa nu a putut beneficia de tratament, din cauză dotării precare și a modului în care se lucra în spitalele chinezești.

Fiica mea avea probleme la stomac foarte dureroase. La spitatele internaționale din oraș nu aveau aparatura necesară pentru a o putea trata. Așa că a trebuit să decid dacă o duc la un spital normal chinezesc, sau să conduc pâna la Beijing, dar dura 2 ore. Situația a fost foarte delicată, aveam extrem de puțin timp la dispoziție să luăm o decizie, pentru că infecția putea evolua rapid. Apoi, am fost la un spital chinezesc și ce am văzut acolo a fost ireal, am luat un bon de ordine la intrare și am așteptat, zici că eram la supermarket… a trebuit să așteptăm 3 ore. În urma acestei experiențe i-am transmis soției că după Campionatul Mondial ne vom întoarce în Europa“, a spus Axel Witsel.

Axel Witsel a revenit în Europa la Borussia Dortmund. Sursă Foto: Hepta.ro
Axel Witsel a revenit în Europa la Borussia Dortmund. Sursă Foto: Hepta.ro

“Puteam ajunge la PSG sau la Manchester”

După un an în China, Axel Witsel a revenit în fotbalul mare la Borrusia Dortmund. Conform spuselor mijlocașului belgian, de serviciile sale s-au interesat unele dintre cele mai importante cluburi din Europa, dar clubul german l-a considerat prima opțiune și acesta a reprezentat motivul pentru care Witsel a ales “Signal Iduna Park”.

Anul trecut, când am hotărât să mă întorc în Europa, am avut foarte multe oferte. Puteam ajunge la Paris sau la Manchester, dar ar fi trebuit să aștept. În schimb, pentru Dortmund am fost prima opțiune. Când privesc în trecut, realizez că venirea în Germania a fost cea mai bună pe care o puteam lua“, a adăugat Witsel.

  • 30 de ani are Axel Witsel
  • 1 trofeu a câștigat belgianul cu Borrusia: Supercupa Germaniei