News

Azi are loc botezul regal! Prinţul Harry şi Meghan Markle îşi vor boteza băieţelul. De ce lipseşte Regina Marii Britanii

06.07.2019 | 13:22
Azi are loc botezul regal Printul Harry si Meghan Markle isi vor boteza baietelul De ce lipseste Regina Marii Britanii

Azi are loc botezul regal! Archie Mountbatten, fiul Prințului Harry al Marii Britanii va fi botezat în cadrul unui eveniment privat, ceea ce presupune ca numele nașilor să nu fie dezvăluite. Născut în urmă cu două luni de zile, micuțul va fi botezat de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane. Există și o tradiție de la care Casa Regală a Marii Britanii nu se abate.

Azi are loc botezul regal!

Astfel, bebelușul va purta aceeași ținută pe care au îmbrăcat-o și verișorii lui, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, copiii ducilor de Cambridge, atunci când au fost creștinați. Vorbim despre o replică din dantelă şi satin a rochiei pe care nimeni alta decât regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, prinţesa Victoria, din 1841. Aceasta a devenit între timp ţinuta oficială la botezurile membrilor familiei regale.

De remarcat totuși că piesa, una considerată istorică, este mult prea fragilă pentru a putea fi îmbrăcată, motiv pentru care este păstrată în arhivele familiei. De altfel, încă de acum zece ani, s-a creat o replică a acesteia, realizată manual în integralitate și care a devenit disponibilă pentru noii moștenitori. Bebelușul prințului Harry va fi creștinat cu apă din râul Iordan, iar corul St Georges Chapel va cânta în timpul ceremoniei religioase.

Azi are loc botezul regal! Familia regală
Prințul Harry își prezintă moștenitorul. Sursa foto – facebook

De ce lipseşte Regina Marii Britanii

La eveniment sunt invitați strict 25 de oameni, printre ei aflându-se și patru membri ai Casei Regale a Marii Britanii, Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall, precum și Ducele și Ducesa de Cambridge. Surprinzător, însă, dar bunica Prințului Harry, Regina Elisabeta a II-a, nu va veni la botez pentru că are un alt angajament oficial. Presa din Regat a dezbătut pe larg absența Reginei și a blamat o planificare defectuoasă a ducilor de Sussex.

Controversele nu se opresc aici – pentru că n-au vrut să dezvăluie numele nașilor, prințul și soția lui au fost aspru criticați de opinia publică, mai ales în contextul în care s-a descoperit că renovarea noii reşedinţe, Frogmore Cottage, de pe domeniul Windsor, i-a costat pe contribuabilii britanici 3 milioane de dolari.