News

Regina Elisabeta, banchet pentru vizita lui Donald Trump. Cum s-a îmbrăcat Melania Trump. FOTO

04.06.2019 | 10:43
Donald și Melania Trump, primiți cu fast de Regina Elisabeta. Sursa foto: hepta.ro

Regina Elisabeta a Marii Britanii a marcat relația dintre Statele Unite și Regatul Unit printr-un banchet dedicat vizitei lui Donald Trump, la care au fost prezenți atât membrii Casei Regale cât și politicieni și personal diplomatic. De departe, persoana care a atras toate privirile cu ținuta ei a fost Melania Trump, prima doamnă a Americii.

Banchet pentru vizita lui Donald Trump la Casa Regală. Melania a atras toate privirile

Regina Elisabeta a dorit ca prin acest eveniment fastuos să reamintească necesitatea de a crede în aceleași valori și principii, căci în discursul ei a vorbit despre importanța menținerii relației între cele două state. Cina fastuoasă a devenit subiect principal în presa americană și cea britanică asta datorită particularităților remarcate de jurnaliști.

S-a folosit serviciul ”Grand Service”, un serviciu de masă argintat de pe vremea lui George al IV-lea, adică din 1800. S-au pus pe mese farfurii și policandre vechi de două secole, iar aranjamentele florale au fost în tonuri roz. Printre florile care au înfrumusețat sala banchetului, angajații Casei Regale au folosit, la cerera  expresă a Reginei, trandafiri Avalanche, micsandre și bujori în diferite culori.

La banchet s-a mâncat cu tacâmuri din 1806. Sursa foto: hepta.ro

Melania a purtat o rochie Dior Haute Couture

Femeile erau îmbrăcate în rochii de seară, iar bărbaților li s-a cerut să parte cravată albă și frac. Soția lui Donald Trump a fost îmbrăcată într-o rochie Dior Haute Couture crem cu detalii din tul de mătase. Femeia a strălucit lângă soțul ei. Președintele american este al treilea care se bucură de o vizită de stat oficială în care se întâlnește cu Regina Elisabeta, după Barack Obama și George W. Bush.

„În această seară sărbătorim o alianţă care a contribuit la asigurarea securităţii şi prosperităţii pentru ambele noastre popoare timp de decenii şi care cred că va continua mulţi ani de acum înainte”, a spus Regina Elisabeta în fața mulțimii și aplaudată la unison.